استفاده از تبدیل کرولت جهت تحلیل الکترومغناطیسی و تشخیص جریان خطای داخلی از جریان هجومی در ترانسفورماتورهای قدرت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مروج

دانشیار دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان، سمنان، روبروی پارک سوکان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

سید محمود مرتضوی

دانشجوی دکتری، دانشگاه سمنان، سمنان، روبروی پارک سوکان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

چکیده

پدیده جریان هجومی که حالت گذرای بزرگی است و در هنگام برقدار شدن ترانسفورماتور رخ می دهد و به عملکرد نامناسب سیستم های حفاظت منجر می شود، بنابراین برای عملکرد ایمن ترانسفورماتور لازم است که جریان هجومی از جریان خطا تشخیص داده شود. این مقاله یک روش جدید جهت تحلیل و تشخیص جریان های خطای داخلی سیم پیچی ترانسفورماتور و جریان هجومی ارائه می دهد. تبدیل ویولت ابزاری بسیار کارآمد در این زمینه است ولی بدلیل محدودیت هایی در مولفه های جهت و مقیاس قادر به تشخیص مناسب سیگنال هاو منحنی های ناهمسان گرد که دارای لبه های تیزدر جهت های مختلف و خطوط زیاد می باشد نیست. طرح جدید با استفاده از تبدیل کرولت و توزیع خطوط شار مغناطیسی ما را قادر به تشخیص جریان هجومی از جریان های خطای سیم پیچی ترانسفورماتور می سازد. شبیه سازی های متعددی با استفاده از روش قدرتمند تحلیل اجزائ محدود (FEA)، جهت استخراج میدان های الکترومغناطیسی و خطوط شار برای ترانسفورماتور حامل خطاهای اتصال کوتاه سیم پیچی و با شدت های مختلف و همچنین استخراج میدان های الکترومغناطیسی در حالت جریان هجومی برای یک ترانسفورماتور نمونه انجام شده است سپس با کمک نرم افزار متلب و تبدیل کرولت به تحلیل و تفکیک این حالت ها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

تبدیل کرولت، اجزاء محدود، تبدیل ویولت، جریان هجومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.