CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه کمال گرایی و ترس از موفقیت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان دبیرستانهای تیزهوش و نمونه دولتی

عنوان مقاله: بررسی رابطه کمال گرایی و ترس از موفقیت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان دبیرستانهای تیزهوش و نمونه دولتی
شناسه ملی مقاله: EICC18_004
منتشر شده در هجدهمین همایش انجمن مشاوره ایران با عنوان مشاوره و حوزه سلامت در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

یاسر رضاپورمیرصالح - دکتری مشاوره، استادیار گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
لاله باباجانی بروجنی - دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه،گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
امیر رحیمی اردکانی - کارشناسی ارشد، علوم تربیتی برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد واحد اردکان، اردکان، ایران

خلاصه مقاله:
هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه کمال گرایی و ترس از موفقیت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان در دبیرستانهای تیزهوش و نمونه دولتی شهرستانهای میبد و اردکان بود. این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی بود و جامعه آن را کلیه دانش آموزان مدارس نمونه و تیزهوشان شهرستانهای اردکان و میبد تشکیل می دادند که 224 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های کمال گرایی تهران، پرسشنامه ترس از موفقیت زوکرمن و آلیسون و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو جمع آوری و با استفاده از آزمونهای همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد که هر سه بعد کمال گرایی خویشتن مدار، دیگرمدار و جامعه مدار و ترس از موفقیت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان همبستگی معنیدار مثبت داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که تمامی ابعاد کمال گرایی قادر به پیشبینی فرسودگی تحصیلی بود و در این میان، بعد کمال گرایی دیگرمدار قابلیت پیشبینی بیشتری را نسبت به دو بعد کمال گرایی خویشتن مدار و جامعه مدار داشت؛ و ترس از موفقیت در کنار ابعاد کمال گرایی قادر به پیشبینی فرسودگی تحصیلی دانش آموزان نبود. بر اساس این یافته ها میتوان نتیجه گرفت کمال گرایی ، پیشبینی کننده معنی داری برای فرسودگی تحصیلی است و ترس از موفقیت، پیشبینی کننده معنیداری برای فرسودگی تحصیلی نمی باشد.

کلمات کلیدی:
کمال گرایی ، ترس از موفقیت، فرسودگی تحصیلی، تیزهوشان، نمونه دولتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/859109/