بررسی آیات سرقت وقذف ازنظرفقهاء شیعه وسنی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس پژوهش در فقه،حقوق و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: COHE02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا بازگیرا لوار

چکیده

جرائم و جنایاتی که از دست برخی از افراد انسان سر میزند یکی از بلاهای اجتماعی است که موجب تضییع حقوق دیگران و جسارت به آنها می شود. بنابراین سکوت و بی تفاوتی در برابر این بلای مخرب و ویرانگر، خود نوعی ظلم پذیری و بیتفاوتی بر جانی و ظالم به حساب می آید لذا هیچ آئین و مسلکی روی خوشی به جرم و جنایت نشان نداده است و اسلام که آئین حیات بخشی بشری است، در برابر این معظل به هر نوع از آن موضع گیری های لازم و به جا را به عنوان قانون مجازات انجام داده است و آیات مشتمل بر احکام و دستورهای کیفری و جزائی را در متن قرآن گنجانده است و تفسیر و تفصیل آن را به پیامبر که خود مجری نیز میباشد واگذار نموده است. ما در این مقاله در رابطه با آیا ت سرقت وقذف که ازآیات الاحکام جزائی قرآن مجید میباشندپرداخته و به مواردی از جنایاتی که جزاء و کیفر دارد اما در قرآن ذکر نشده و به سنت واگذار گردیده اشاره کرده و احکام کیفری آن ها را نیزاجمالا0بیان نموده، و اقوال و آراء و برداشتهای فقهاء و مفسرین شیعه و سنی را به عنایت با احادیث و روایات ذکر نموده ، امید است برای خوانندگان مفید واقع شود.

کلیدواژه ها

آیات،سرقت،قذف،لعان،افک، قوانین، احکام، حدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.