تاثیر غلظت های مختلف رزین های کاتیونی قوی بر تغییرات اسیدیته و شوری آب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF09_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسین نصرالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

مجتبی خوش روش

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

قاسم آقاجانی مازندرانی

مربی، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

چکیده

با توجه به هزینه بالای ناشی از تصفیه آب به وسیله مواد شیمیایی، تصفیه توسط روش های کم هزینه بسیار مهم است. در این پژوهش برای بررسی توانایی رزین های کاتیونی در امر تصفیه از چهار نوع رزین کاتیونی قوی شامل Purolite C100 ، Purolite C100E ، Trilite SCR-B و Dowex Marathon C 8 به عنوان سختی زدا در غلظت های 3، 5، 8 و 10 لیتر برای کاهش یون های کلسیم و منیزیم ایستگاه آبرسانی روستای ذغال منزل شهرستان جویبار استان مازندران استفاده گردید. نتایج نشان داد در کلیه تیمارها با افزایش مقدار حجم رزین pH نهایی در کلیه تیمارها کاهش یافته و قدرت جذب سختی افزایش می یابد. به بیان دیگر با اسیدی شدن آب، سختی آب کاهش یافته و آب تمایل به از دست دادن کلسیم و منیزیم دارد. همچنین مشخص است که EC آب مورد بررسی در مجاورت رزین های مصرفی کاهش یافته و این کاهش با افزایش حجم رزین بیشتر می گردد به گونه ای که استفاده از رزین با حجم 10 لیتر کمترین میزان EC را دارا می باشد. بر اساس نتایج این پژوهش با توجه به قدرت جذب بالای رزین کاتیونی Trilite SCR-B با داشتن بیشترین تاثیر در حذف سختی جهت سختی زدایی در سیستم تصفیه آب شهرستان جویبار توصیه می شود.

کلیدواژه ها

اسیدیته، جذب، رزین، سختی زدایی، TDS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.