بررسی فاکتور انتقال کادمیوم در خاک و گیاهان آبیاری شده با پساب تصفیه شده شهرک صنعتی هشتگرد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF09_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران خالصی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست

ناصر باقری فروزان

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست

چکیده

فلزات سنگین از عوامل مهم آلاینده محیط زیست به شمار می روند که از طریق آبیاری با فاضلاب در خاک و گیاه تجمع می یابند و مصرف این گیاهان آلوده توسط انسان و دام در نهایت به سلامت جوامع صدمه می زند. هدف از این تحقیق بررسی کادمیوم در خاک و گیاهان کشت شده با فاضلاب شهرک صنعتی هتشگرد می باشد. نتایج نمونه برداری و آنالیز خاک اطراف شهرک صنعتی نشان داد هر سه فلز روی، کادمیوم و کروم بالاتر از استاندارد تعیین شده سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. نتایج آنالیز کادمیوم در اندام های گیاهان 4 گونه بوته انگور، جعفری، کلم زینتی و گل ناز نشان داد تمامی آنالیزهای بالاتر از استاندارد (0/1) است. در ریشه گیاهان کمترین و در برگ بیشترین میزان کادمیوم مشاهده شد. بیشترین مقدار کادمیوم در برگ در گیاه گل ناز 2/44mg/kg و کمترین در برگ گیاه بوته انگور 1/86mg/kg مشاهده شد. کمترین مقدار در ریشه گیاه بوته انگور با 0/142mg/kg و بیشترین در ریشه گل ناز 0/181mg/kg مشاهده شد. در ساقه بیشترین در ساقه گل ناز و کمترین مقدار در ساقه کلم زینتی 0/489mg/kg مشاهده شد. بررسی فاکتور تجمع زیستی کادمیوم در اندام گیاه نشان داد بیشترین مقدار تجمع در برگ گل ناز با 4/7 و کمترین در ریشه بوته انگور با 0/274 مشاهده شد. برگ جعفری بعد از گل ناز بیشترین تجمع کادمیوم را دارا بود.

کلیدواژه ها

کادمیوم، شهرک صنعتی هشتگرد، فاکتور انتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.