طرح شیرین سازی آب شور دریای عمان و انتقال آن به حاشیه کوه خواجه به منظور احیای تالاب هامون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF09_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اله داد

دکترای مدیریت محیط زیست

احمد دماوندی نژاد منفرد

کارشناس ارشد شرکت مهندسین مشاور یکم

مسعود سیاه تیری

کارشناس ارشد خاکشناسی

چکیده

امروزه کمبود آب و عدم مدیریت منابع آبی یکی از چالش های زیست محیطی کشور می باشد. تالاب بین المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران و جزو ذخیره گاه های زیست کره در استان سیستان و بلوچستان است. این تالاب محل رشد و نمو گونه های مختلف جانوران و گیاهان منحصر به فرد بوده که طی سال های اخیر، کم آبی سبب تخریب این تالاب و انقراض گونه های جانوری و گیاهی آن شده و نیازمند آب است. اما منابع آبی تالاب که در گذشته از آن بهره می برده وجود ندارند. این مقاله انتقال آب از دریای عمان برای نجات تالاب هامون پرداخته است. نتایج نشان می دهد آب تالاب شیرین بوده و نیاز به نمک زدائی آب دریای می باشد. شرایط اقلیمی و میزان بالای تبخیر در محدوده مورد بررسی و توپوگرافی تالاب نشان می دهد که بستر تالاب در اطراف کوه خواجه نیازمند لایروبی و احداث دریاچه مصنوعی است.

کلیدواژه ها

تالاب، نمک زدائی ، هامون، آب، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.