بررسی اپیدمیولوژی آلودگی انگل های ژیاردیا و انتروبیوس ورمیکولاریس در مهد کودک های شهرستان شوشتر در سال 1397
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنگره دانشجویی پژوهشی منطقه جنوب غرب کشور
- کد COI اختصاصی: SRCSRMED05_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1023
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
چکیده
زمینه و هدف : آلودگی های انگلی مثل ژیاردیا و کرمک (انتروبیوس ورمیکولاریس) ازجمله مشکلات شایع در مهدکودک ها می باشد.هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژیاردیاو انتروبیوس ورمیکولاریس در کودکان تحت نگهداری در مهدکودک های شهرستان شوشتر در سال 1397 است . مواد و روش ها : این مطالعه یک پژوهش توصیفی می باشد که به روش خوشه ای یک مرحله ای 337 کودک به همراه والدین با داشتن معیار ورود (رضایت آگاهانه جهت شرکت در مطالعه و سن کودک 4 ساله) انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که پس از ثبت متغیر هایی مثل جنس٬ نوع مهدکودک٬ شغل و تحصیلات والدین و سابقه عفونت انگلی٬ نمونه های مدفوع به صورت نمونه گیری تصادفی جمع آوری شد. تمام نمونه ها در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از مثبت شدن جواب آزمایشات و گرد آوری اطلاعات٬ داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.نتایج : تعداد337کودک٬ 137 دختر(40.65%) و 200پسر (59.34%) در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند. 3.85%کودکان مبتلا به ژیاردیا٬ 5.93% مبتلا به کرمک(انتروبیوس ورمیکولاریس) بودند. 59.34% درصد تحصیلات مادران شرکت کننده مدرک کارشناسی و خانه دار بودند. حداکثر شیوع در کودکان مادران خانه دار با مدرک کمتر از دیپلم با میزان 5.04% بود. تقریبا تمام کودکان در خانواده هایی باسطح اقتصادی متوسط زندگی می کردند. نتیجه گیری : نتایج نشان داد که مهد کودک های شهرستان شوشتر از نظر بیماری های انگلی شیوع کمی دارند اما با توجه به میزان آگاهی پایین مادران از آلودگی های انگلی و مستعد بودن مناطق گرمسیری مثل شوشتر برای شیوع انگل ها پیشنهاد می شود با آموزش والدین و کارکنان مهد کودک ها بتوان تا حد امکان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.کلیدواژه ها
ژیاردیا، انتروبیوس ورمیکولاریس ،کودکان ، مهد کودکمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.