بررسی علت دیابت بارداری و عوارض ان بر مادر و جنین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره دانشجویی پژوهشی منطقه جنوب غرب کشور
  • کد COI اختصاصی: SRCSRMED05_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب خلیلی

کارشناسی ،عضو کمیته تحقیقات دانشکده پیرا پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران

چکیده

مقدمه :دیابت بارداری درجات مختلفی از عدم تحمل کربوهیدرات یا قند است که اولین بار در دوران بارداری و در هفته های 24تا 28 تشخیص داده میشود. در 5-6 درصد بارداری ها اتفاق می افتد و 50 درصد این افراد در طی 20 سال آینده مبتلا به دیابت میشوند. احتمال آن در افراد چاق، سابقه دیابت بارداری در بارداری قبلی، تولد نوزاد با وزن بالای 4کیلوگرم، سابقه خانوادگی دیابت و سقط جنین مکرر بیشتر میباشد لذا هدف از این پژوهش بررسی علل دیابت بارداری و عوارض آن بر مادر و جنین میباشد.روش کار: این یک مطالعه مروری سیستماتیک با جستوجو در موتور جستجوی google scholar و پایگاه اطلاعاتیIRANMEDEX ، SID با کلید واژه های دیابت بارداری ، عوارض دیابت بارداری و جنین و پایگاه خارجی معتبرPUBMED با کلید واژه های GESTATIONAL DIABETES،EMBRYO انجام گرفت. در این مقاله از 30 مقاله فارسی و 20 مقاله انگلیسی مقالاتی که در بازه بین سالهای 2008-2018 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: طبق مطالعات انجام شده در افراد پر خطر باید در ابتدای بارداری تست تحمل قند انجام شود و در صورت نرمال بودن تست در 28-24 هفته بارداری تکرار شود. در افراد کم خطر نیازی به انجام تست نیست. شایعترین عوارض مادری دیابت شامل افزایش میزان سزارین ،اختلالات هایپرتانسیون بارداری، زایمان ، وزن گیری بیش از حد ، بیماری های قلبی عروقی و انواع آریتمی ها و مسمومیت حاملگی (پره اکلامپسی) افزایش مییابد. شایعترین عوارض نوزادی شامل ماکروزومی جنین، سندروم دیسترس تنفسی ، ناهنجاری مادرزادی و یرقان نوزادی میباشد همچنین در صورت عدم کنترل قند در مادر و افزایش آن انسولین در جنین افزایش یافته و باعث افزایش رشد بیش از حد جنین و وزن بالای نوزاد حین تولد میشود که در این شرایط احتمال عدم پیشرفت زایمان وجود دارد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که احتمال مرده زایی، زجر تنفسی،هیپوگلیسمی در زنان مبتلا به دیابت بارداری بیشتر از سایر زنان است بنابراین اقدامات پیشگیرانه از دیابت شامل رعایت رژیم غذایی و کنترل قند، فعالیت های ورزشی به صورت مقاومتی در کنترل بهینه قند و کاهش نیاز به انسولین موثرند، ضروری میباشد.

کلیدواژه ها

دیابت بارداری،عوارض دیابت بارداری،جنین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.