بررسی تراکم ریزگردها بر سلامت شهروندان خوزستانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنگره دانشجویی پژوهشی منطقه جنوب غرب کشور
- کد COI اختصاصی: SRCSRMED05_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 444
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، خوزستان، ایران
مربی، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، خوزستان، ایران
چکیده
زمینه و هدف : ریزگردها در دهه اخیر مشکلات فراوانی را در زمینه بهداشت و سلامت انسان ها ایجاد کرده اند و هر ساله در استان خوزستان و استان های در معرض خطر ریزگرد، عده ای را روانه بیمارستان می کند. این مقاله مروری با هدف بررسی تاثیر ریزگردها بر بیماری قلبی و تنفسی انجام شده است. مواد و روش ها : این مقاله مروری بر اساس مطالعات کتابخانه ای و مقالات منتشر شده در پایگاه های magiran – sid google scholar و علم نت انجام شده و از 45 مقاله مورد مطالعه، 35 مورد آن متناسب با موضوع مورد بررسی قرار گرفت.نتایج : تحقیقات اخیر انجام شده نشان می دهند، در روزهای از سال که غلظت ریزگرد ها بالاتر از حد مجاز اعلام شده، بار مراجعه بیماران قلبی و تنفسی به بیمارستان های شهر اهواز بیشتر شده است. همچنین به طور میانگین 80 تا 96 درصد روزهای سال غلظت گرد و غبار در کلان شهر اهواز از مقادیر توصیه شده فراتر رفته است. بر اساس نتایج منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت و دیگر مقالات، شهر اهواز با میانگین وجود 372 میکروگرم بر متر مکعب ذرات معلق کمتر از 10 میکرومتر، در صدر آلوده ترین شهرهای جهان قرار گرفته است که نسبت به پاک ترین شهر جهان 74 برابر اختلاف غلظت دارد. و از علل اصلی چنین گرد و غبار هایی می توان علاوه بر منابع خارجی به خشکی تالاب ها نیز اشاره کرد. نتایج نشان داده است که ریزگرد ها باعث نارسایی احتقانی قلب، بیماری عروق کرونری، بی نظمی ضربانات قلب، حملات قلبی و COPD شده است. همچنین مطالعات دیگر وجود اورانیوم ضعیف شده را در گرد و غباری که از کشور عراق به سمت ما می آید را تایید کرده که باعث سقط جنین و بیماری های ژنتیکی می شود. نتیجه گیری : همان طور که در مطالعات پیدا است رابطه معناداری بین افزایش غلظت ریزگردها و بیماری قلبی - تنفسی وجود دارد. پس باید در دو سطح اقدام نمود، یکی آگاهی مردم در رعایت بهداشت و دیگری مسئولین که باید گام اساسی در جهت جلوگیری از این پدیده بردارند .کلیدواژه ها
ریزگرد، بیماری قلبی، بیماری تنفسیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.