بررسی شیوع عفونت های بیمارستانی در بیماران بستری در بیمارستان های شهرستان شوشتر در سال های 1391-1397
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنگره دانشجویی پژوهشی منطقه جنوب غرب کشور
- کد COI اختصاصی: SRCSRMED05_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 445
نویسندگان
کارشناس ارشد کودکان، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
دانشجوی کارشناسی، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، ایران
چکیده
زمینه و هدف : عفونت های بیمارستانی به عفونت هایی اطلاق می گردد که بصورت محدود یا منتشر و در اثر واکنشهای بیماری زای مرتبط با خود عامل عفونی یا سموم آن 48 الی 72 ساعت بعد از پذیرش بیمار در بیمارستان ایجاد می شود. بروز عفونت بیمارستانی می تواند میزان مرگ و میر بیماران بستری را تا دو برابر افزایش دهد، لذا مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع عفونت های بیمارستانی در شهرستان شوشتر طی سال های 1397-1391 انجام شد.مواد و روش ها : این مطالعه نوع توصیفی- مقطعی می باشد و اطلاعات از پرونده ی تمام بیمارانی که طی سالهای 1391- 1397 در بیمارستان خاتم الانبیا شهرستان شوشتر بستری بودند، استخراج شد. معیار ورود به مطالعه بستری به مدت حداقل 72 ساعت که تشخیص عفونت های بیمارستانی ( عفونت ادراری، عفونت خون، پنومونی، عفونت بعداز جراحی) را داشته و ضمیمه پرونده شده باشند و معیار خروج از مطالعه وجود علائم عفونت در بدو ورود به بیمارستان بود. پس از گرداوری اطلاعات، داده ها با کمک SPSS نسخه 20 و آمار های توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج : نتایج این پژوهش نشان داد که از میان بیماران بستری شده، 44 نفر به عفونت بیمارستانی مبتلا شده بودند، که از این میان 5 نفر ( 11/36% ) مبتلا به عفونت ادراری و 10 نفر ( 22/72% ) مبتلا به عفونت خون و 12 نفر ( 27/27% ) مبتلا به پنومونی بودند و مبتلایان به عفونت محل زخم جراحی 17 نفر ( 38/63% ) از آن ها را شامل شده بود که در زنان با زایمان سزارین مشاهده گردید. و همچنین نتایج این پژوهش نشان دهنده ی عدم وجود رابطه ی معنادار میان متغیر های سن و جنس با عفونت های بیمارستانی بود.نتیجه گیری : طبق این مطالعه عفونت محل زخم جراحی شیوع بالاتری داشت، لذا مراقبت در بخش های جراحی بویژه جراحی زنان نیاز به توجه و دقت بیشتری در خصوص روش های کنترل عفونت بیمارستانی دارد.کلیدواژه ها
شیوع، عفونت بیمارستانی، بیمارانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.