مقاله مروری: پرسشنامه سنجش ارتباط حرفه ای پرسنل و پزشکان اتاق عمل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه بهمنی تزنگی

گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

حامد یگانه دوست

گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

کاملیا ترابی زاده

گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

چکیده

زمینه و هدف:یکی از محیط هایی که ارتباط موثر نقش مهمی در آن ایفا می کند، محیط های ارائه دهنده ی خدمات سلامت می باشد. محیط مدرن اتاق عمل و جراحی، از لحاظ موقعیت، محیطی پیچیده به حساب می آید. ضعف ارتباطات بین اعضای تیم اتاق عمل می تواند نتایجی از قبیل جا ماندن لپ اسپانچ، عمل جراحی روی عضو اشتباه، عدم تطابق پیوند عضو و خطاهای دارویی را به دنبال داشته باشد. با بررسی متون مختلف ابزاری معتبر برای سنجش ارتباط حرفه ای پرسنل و پزشکان در اتاق عمل یافت نشد لذا این مطالعه لزوم طراحی ابزاریروا و پایا که بتواند ارتباط حرفه ای پرسنل و پزشکان در اتاق عمل را بررسی کند را نشان می دهد.مواد و روش ها:در این مطالعه مروری با استفاده از کلمات کلیدی ارتباط حرفه ای، پرسشنامه ارتباط پرستار-پزشک، ابزار سنجش ارتباط حرفه ای، از مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی اشپرینگر، ساینت سدایرکت، گوگ لاسکالر، اسکوپوس و پاب مد استفاده شد. مجموعه مقالات بررسی شده شامل 20 مقاله بود که تحقیقات کیفی و کمی مربوط به 18 سال اخیر را به زبان های فارسی و انگلیسی دربرداشت.یافته ها:نتایج جستجو در سایت های مختلف شامل 20 مقاله بود که از بین آن ها 10 مقاله انتخاب شد. از این تعداد 9 مورد به سنجش ارتباط حرفه ای پزشکان و پرستاران بخش های مختلف بیمارستان پرداخته بود و از این بین تنها یک مورد به بررسی ارتباط در اتاق عمل پرداخته بود که آن هم نیز از روش مشاهده مستقیم استفاده کرده بود. مقاله ایی که از پرسشنامه ایی روا و پایا جهت سنجش این ارتباط در اتاق عمل بپردازد یافت نشد.بحث و نتیجه گیری:با توجه به بررسی متون و در دسترس نبودن پرسشنامه ایی روا و پایا که مختص سنجش ارتباط حرفه ایی پرسنل و پزشکان اتاق عمل طراحی شده باشد، لذا توصیه می شود این موضوع محور پژوهش های آتی قرار گیرد تا از این طریق بتوان به کشف نقاط ضعف و قدرت این ارتباط و بهبود آن کمک کرد

کلیدواژه ها

طراحی پرسشنامه، روانسنجی، ارتباط حرفه ای، پرسنل، پزشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.