تاثیر آموزش به بیمار مبتنی بر وب در ارتوپدی: بررسی سیستماتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا رفیعی

دانشجو کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل،کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران

حامد بلیاد چالدشتی

دانشجو کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل،کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران

آذر عرب خزائی

گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

آذین عرب خزائی

مدیرگروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

زمینه و هدف:بیماران کاندید جراحی ارتوپدی اغلب از اینترنت و وب سایت های عمومی برای پیدا کردن اطلاعات بهداشتی استفاده می کنند. اما آموزش به بیمار مبتنی بروب سایت های تخصصی با دردسترس قراردادن اطلاعات مورد نیاز ونه گیج کننده وغیرقابل درک می تواند جایگزین خوبی برای آموزش از طریق روش های سنتی باشد. با این حال، شواهد سیستماتیک برای برتری اثربخشی مداخلات آموزشی مبتنی بر وب وجود نداشت. هدف از این مطالعه بررسی سیستماتیک اثرات مداخله آموزش مبتنی بر وب برای بیماران ارتوپدی و مقایسه اثر آن با وب سایت های عمومی بهداشتی و فرم های سنتی آموزش به بیمار است.مواد و روش ها:باجستجوی سیستماتیک درپایگاه های MEDLINE، PUBMED، Science Direct، Scopus و Web Science که ازسال 1995 تا 2016 را پوشش می داد. مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفتند که آموزش به بیمارارتوپدی از طریق اینترنت بود و اثرات آموزش ها نیزگزارش شده بود.یافته ها:در مجموع 10 آزمایش در 14 مطالعه که 4172 بیمار گزارش شده است، شناسایی شدند. در نه آزمایش، افزایش دانش بیماران پس از آموزش مبتنی بر وب گزارش شد. هفت آزمایش دیگر نشان داد که افزایش رضایت و ارزیابی های موثر با آموزش مبتنی بر وب امکان پذیراست. اما شواهد قابل قبولی برای نشان دادن تاثیر آموزش مبتنی بر وب بر اضطراب، نگرش ها و رفتارهای بهداشتی یا نتایج بالینی یافت نشد.بحث و نتیجه گیری:آموزش به بیمار مبتنی بر وب ممکن است به عنوان یک روش مقرون به صرفه برای مداخلات آموزشی زمانی که هدف ارتقاء دانش و رضایت بیماران است، ارائه شود

کلیدواژه ها

آموزش به بیمار، ارتوپدی، مبتنی بروب، رضایت بیماران، مراقبت قبل وبعدازجراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.