تاثیر رایحه درمانی با عصاره ی لاوندر بر میزان استرس شغلی پرسنل اتاق عمل
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
- کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_213
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 631
نویسندگان
کارشناس ارشد اتاق عمل،تکنولوژیست جراحی اتاق عمل بیمارستان حجت ابن الحسن العسگری اصفهان،اصفهان،ایران
استادیار، دکترای پرستاری، مرکز تحقیقات ترمیم زخم، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مربی،کارشناس ارشد اتاق عمل،دانشکده ی پرستاری و مامایی لارستان، لارستان،ایران
دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشکده ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد،شهرکرد،ایران
چکیده
زمینه و هدف:استرس شغلی به عنوان یکی از جدی ترین خطرات شغلی در کشورهای توسعه یافته شناخته می شود. دست یابی به ابزار و فنونی که بتواند، علاوه بر تاثیر بر محیط کاری پرستاران منجر به بهبود فاکتورهای فردی موثر بر دقت و از طرف دیگر کاهش استرس آنان شود، بسیار کمک کننده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است که یکی از مناسب ترین این روش ها رایحه درمانی می باشد.این مطالعه با هدف تاثیر رایحه درمانی بر میزان استرس شغلی پرسنل در محیط اتاق عمل بیمارستان حجت ابن الحسن العسکری اصفهان انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی بر روی 25 نفر از پرسنل اتاق عمل انجام گردید. نمونه ها با استفاده از روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که پرسشنامه ها در دو مرحله ی قبل و بعد از رایحه درمانی توسط نمونه ها تکمیل شد. این پرسشنامه شامل سوالاتی بود که علائم مربوط به استرس شغلی را دارا بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.یافته ها:نتایج نشان داد که رایحه درمانی فقط بر روی یکی از علایم استرس شغلی که احساس آرامش در محیط کار بود تاثیر معنادار داشت. رایحه درمانی بر روی دیگر علایم استرس شغلی که شامل آرام گرفتن در محیط کار، تنفس، احساس لرزش،تحمل فشار روانی، پریشانی و سردرگمی،صبر وتحمل،پرت شدن حواس،زود رنجی وخشک شدن دهان بود، تاثیر معناداری نداشت.بحث و نتیجه گیری:نتایج نشان داد که میزان استرس کارکنان اتاق عمل قبل از مداخله بالاتر از مرحله ی پس از مداخله بود ولی از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت که نتایج آن همسو با مطالعه ی خوش کشت و همکاران بود . سئو نیز در مطالعه ی خود عنوان کرد که سطح استرس به طور معناداری به هنگام استشمام روغن لاوندر با استفاده از گردنبند آغشته به آن در مقایسه با درمان پلاسبو تاثیر بیشتری در کاهش استرس دانش آموزان داشته است. در را هطب اب ثاتیر راهحی درینام بر پاسخ به اس رتس نتایج نشان داد که رایحه درمانی فقط روییکی از علایم استرس موثر بوده که نتایج آن برخلاف مطالعه ی لی و همکاران بود. تفاوت نتایج مطالعات بالا با مطالعه ی حاضر می تواند به علت تفاوت در محیط های پژوهش یا نوع مداخله (دستگاه های اسپری خوشبو کننده) باشد. با توجه به تاثیر رایحه درمانی با اسپری عصار ه ی لاوندر بر روی بعضی از علایم استرس شغلی می توان از این روش در محیط اتاق عمل جهت کاهش استرس شغلی پرسنل استفاده کرد.کلیدواژه ها
رایحه درمانی،اتاق عمل،لاوندرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.