بررسی قابلیت تله رادیولوژی مبتنی برگوشی هوشمند برای ارزیابی شگستگی های ستون فقرات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی پور طالبی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران

سپیده جعفری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

نجمه نورمندی پور

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

فاطمه کیانی مهر

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران

چکیده

زمینه و هدف:تفسیر به موقع سی تی اسکن از اهمیت اساسی در تشخیص و مدیریت شکستگی های ستون فقرات برخوردار است که در علم پزشکی بسیار موثر می باشد.گرفتن سی تی اسکن و کلیپ های ویدیوئی از روی صفحه نمایش کامپیوتر و ارسال آنها به عنوان پیام فوری توسط یک گوشی هوشمند تبدیل به وسیله ای رایج برای ارتباط بین پزشکان و کمک به تصمیم گیری ها و ترمیم و انتقال در ارتوپدی اورژانسی شده است. و هدف مطالعه حاضر بررسی قابلیت تله رادیولوژی برای ارزیابی شکستگی های ستون فقرات می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر بصورت مروری - سیستماتیک باجستجوی وسیع پایگاه های اینترنتی، نشریات معتبر، Scopus،SID،Google Scholar ،ISC وکتب مرتبط دراین زمینه مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت و برای جستجو از زبان ورودی انگلیسی و کلمات کلیدی Tele radiology ، Spine fractures ، Smartphone استفاده شد. و محدوده زمانی 2010 تا 2017 برای انتخاب مقالات در نظر گرفته شد. مقالات یافت شده، که در حدود 260 مقاله بودند، که از این میان حدود 210 مقاله وارد مطالعه شدند و سپس این مقالات از نظر عنوان، چکیده و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از حذف موارد تکراری و نامرتبط، حدود 176 مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب گردید.یافته ها:براساس مطالعات صورت گرفته از بررسی حدود 176 مقاله در این زمینه نشان داد که که کلیپ های ویدیوئی سی تی اسکن شده می توانند به راحتی توسط یک گوشی هوشمند از سیستم ذخیره و انتقال تصاویر PACS مبتنی بر محل گرفته شوند و سپس با استفاده از پیام رسان واتساپ آن را انتقال یابند و این کلیپ های ویدیویی انتقال یافته به گوشی های هوشمند به راحتی در دسترس، ساده و ارزان می باشد. همچنین این نوع انتقال داده باعث ارتباط جوامع روستایی و محروم با پزشکان متخصص ارتوپدی و جراحان مغز و اعصاب می شودبحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که تشخیص، طبقه بندی و درمان شستگی های قفسه سینه و ستون فقرات کمری با ارزیابی کلیپ های ویدیوئی سی تی اسکن شده و منتقل شده به گوشی های هوشمند و یا روش استاندارد مشاهده سی تی اسکن در PACS مبتنی برمحل کار صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

تله رادیولوژی؛ گوشی هوشمند؛ PACS ؛ ستون فقرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.