ارزیابی عملکرد پرسنل ریکاوری در حیطه های مختلف وظایف شغلی بیمارستان بهلول گناباد سال 1397
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
- کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 846
نویسندگان
گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران
گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران
مدیر گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران
چکیده
زمینه و هدف:واحد ریکاوری یکی از واحدهای حساس و مهم در اتاق عمل می باشد که وظیفه مراقبت از بیماران تا بیدار شدن از بیهوشی را به عهده دارد.ریکاوری یکی از پرخطرترین مراحل بیهوشی بوده که عوارض مختلف تنفسی، قلبی عروقی، گوارشی و عصبی با شیوع بالا در این مرحله گزارش شده است. لذا پرسنل این واحد بایستی ورزیده و ماهر بوده و عملکرد خود را بدرستی انجام دهند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عملکرد پرسنل ریکاوری بیمارستان بهلول انجام شد.مواد و روش ها:این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. جامعه پژوهش پرسنل شاغل در ریکاوری بیمارستان علامه بهلول گناباد بوده که به علت کم بودن تعداد، به شیوه سرشماری کلیه افرادی که تمایل به شرکت در پژوهش را داشتند، وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه خود ارزیابی پژوهشگر ساخته مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و بخش سنجش عملکرد بود. عملکرد پرسنل در 4 حیطه(گزارش نویسی، مراقبت از بیمار، کنترل وسایل و تجهیزات ، ایمنی) مورد ارزیابی قرار گرفت. این پرسشنامه با استفاده از متونعلمی و دستورالعمل شرح وظایف پرسنل ریکاوری وزارت بهداشت و درمان تدوین شده و برای تعیین روایی آن از روش روایی محتوا و صوری و پایایی آن به روش آلفای کرانباخ ( 0/ α = 81 ) تعیین گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری spss و آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد.یافته ها: میانگین سنی افراد 4/ 16 ± 28 / 8 و سابقه کار بین 6 ماه تا 20 سال بود.از تعداد 13 نفر 5 نفر مرد و 8 نفر زن بودند. 1 نفر ارشد و بقیه کارشناس بودند. همه افراد تکنولوژیست اتاق عمل بودند. نتایج تحلیل آماری نشان داد که وضعیت عملکرد افراد به طور کلی و در کلیه ابعاد شامل گزارش نویسی ( 1/ 01 ± 38 / 33 )، مراقبت 0/ 27 ± 27 / 92 ، کنترل وسایل و تجهیزات 0/ 37 ± 9/ 84 و احتیاطات و ایمنی 1/ 86 ± 16 / 15 از کیفیت بالایی برخوردار بود. ولیکن در برخی آیتم ها پرسنل ریکاوری عملکرد ضعیف تا متوسط داشتند. از جمله توجه به وضعیت روانی بیمار، ثبت مشکلات و آموزش های مورد نیاز و همچنین در زمینه ثبت وضعیت بیمار هنگام انتقال به بخش بود.بحث و نتیجه گیری:یافته های مطالعه نشان داد که وضعیت عملکرد افراد در ریکاوری در سطح مطلوبی قرار دارد ولیکن برای ارتقاء کیفیت و رسیدن به سطح عالی بایستی علت ضعف عملکرد پرسنل در زمینه های مربوطه) توجه به وضعیت روان مددجو و ثبت وضعیت مددجو هنگام انتقال به بخش( ریشه یابی شده و نقاط ضعف پرسنل به آنان یادآوری و آموزش های لازم به آنها داده شده و بطور منظم پایش شوندکلیدواژه ها
عملکرد، پرسنل، ریکاوری، وظایف شغلیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.