بررسی میزان استرس کارکنان اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی جهرم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رازقی

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل و عضو کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران

عباس قیومی

کارشناس اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران

نوید کلانی

عضو کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران

فاطمه قربان

کارشناس اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران

چکیده

زمینه و هدف:محیط کاری در بیمارستان ها اغلب دارای مشکلاتی در سازماندهی است و کارکنان اتاق عمل دوره های طولانی از زمان را در اتاق جراحی سپری می کنند. عامل به هم خوردن عت لدا درف ار لماع استرس از یم دنمان و نیا لماع می تواند موجب تغییر در هوگلا یا عملکردی شود وفرد را دچاربلاتکلیفی و دگرگونی کند. آنچه در فرآیند بیماری های مرتبط با استرس بیش از خود استرس اهمیت دارد، نوع مقابله فرد در برابر عامل استرس زا است.هدف از این مطالعه تاثیرات مستقیم استرس در کارایی کارکنان، شناسایی استرسورهای مرتبط با حوزه کاری و کاهش یا حذف تاثیرات نامطلوب بر پرسنل اتاق عمل های در بیمارستان های آموزشی-درمانی جهرم می باشد.مواد و روش ها:این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بر روی 70 پرسنل به روش سرشماری در بیمارستان های پیمانیه و شهید مطهری شهرستان جهرم در سال 1397 به منظور تعیین استرس می باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ایی است مشتمل بر سه بخش متغیرهای جمعیت شناختی، عوامل تنش زای محیط فیزیکی و ذهنی اتاق عمل وآزمون استاندارد استرس زندگی حرفه ایی، متغیرهای جمعیت شناختی شامل: سن، جنس، وضعیت ازدواج، سمت، سابقه کار، تحصیلات ونوبت کاری بود و در نهایت اطلاعات حاصل با استفاده از آمارتوصیفی (فراوانی درصد- میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی ( آزمون های تی تست، انوا) به وسیله نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها:یافته ها نشان داد که استرس در 36.4 درصد از پرسنل اتاق عمل در سطح متوسط و 62.1 درصد در سطح استرس زیادو 1.5 درصد در سطح نامطلوب استرس قرار داشتند. بین سمت های کارکنان (یهوشی- اتاق عمل) از لحاظ استرس تفاوت معنی دار وجود دارد p=0.022 . اما بین جنسیت، نوع استخدام و وضعیت تاهل از لحاظ استرس تفاوت معنی دار وجود ندارد p> 0.05 . همچنین بین سابقه کار و استرس رابطه معنی دار وجود ندارد r=0.969بحث و نتیجه گیری:پرسنل اتاق عمل به دلیل نوع شغل خود به طور مداوم در معرض استرس قرار دارند. لذا استرس موجب تضعیف کیفیت و سطح افکار پرسنل می شود و جراحی یک پروسیچر حساس و نیاز منده تمرکز بالا می باشد زیرا اشتباه در آن موجب عوارض بعضا غیر قابل جبران می شود در این مطالعه بر آن شدیم تا با یافتن عوامل استرس زا موجب افزایش هر چه بیشتر سطح سواد کاری در کارکنان اتاق عمل شویم

کلیدواژه ها

استرس، اتاق عمل، پرسنل اتاق عمل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.