اهمیت اخلاق حرفه ای در آموزش دانشجویان رشته اتاق عمل (مروری سیستماتیک)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طاهری

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، علوم پزشکی تهران،ایران

هدیه اکبری پور اشکاء

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، علوم پزشکی تهران،ایران

اسماعیل تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران

چکیده

زمینه و هدف:اخلاق حرفه ای یکی از عناصر مهم در ارتقا کیفیت خدمات ارائه شده توسط تیم پزشکی است. از آنجا که تکنولوژیست های اتاق عمل، نقش مهمی در بهبود و بازگشت سامتی بیماران دارند لذا رعایت اخلاق حرفه ای توسط آنها یک اصل اساسی و مهم به شمار می رود. هدف از این مطالعه تببین اهمیت اخلاق حرفه ای در آموزش دانشجویان رشته اتاق عمل است.مواد و روش ها: با استفاده از کلید واژه های اخلاق ، اخلاق حرفه ای ، تکنولوژیست اتاق عمل ، اتاق عمل جستجو از بین پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar ،SID ،Magiran انجام شد. معیارهای ورودی مطالعه شامل مقالات فارسی، محدوده سال 1390 تا 1397، دارای اصل مقاله بودند. در جستجوی اولیه 50 مقاله که دارای معیار ورودی بودند انتخاب شدند. در نهایت پس از بررسی اصل مقالات، 10 مقاله متناسب با اهداف پژوهش حاضر بود وارد مطالعه شدند.یافته ها:یافته ها نشان داد اخلاق حرفه ای در اموزش تکنولوزیست های جراحی در راستای عمل به تعهدات حرفه ای موثر بوده و دارای چهار ویژگی اساسی نظیر اتیکت حرفه ای، اخلاق در تعاملات اجتماعی حرفه ای، اخلاق در مسائل و کارکرد های تکنیکی حرفه ای، ارزش ها و باور های درون فردی اختصاصی حرفه می باشد. همچنین جهت دستیابی به اخلاق حرفه ای نیاز است از توانمندی های اخلاقی نظیر حساسیت اخلاقی، استدلال اخلاقی و خودتنظیمی اخلاقی برخوردار شوند.بحث و نتیجه گیری:در نهایت نتایج این مطالعه نشان داد اخلاق حرفه ای در آموزش دانشجویان رشته اتاق عمل از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین برنامه ریزی اساسی در جهت توانمندی اخلاقی دانشجویان اتاق عمل ضرورت دارد.

کلیدواژه ها

اتاق عمل،اخلاق حرفه ای، مرور سیستماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.