راهکار های کاهش عوارض جراحی ماستکتومی در زنان مبتلا به سرطان سینه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عتیده امیری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

نرگس اسکندری

استادیار و عضو هیات علمی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

زمینه و هدف:سرطان پستان با رشد سالانه 2 درصد، در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا شایع ترین سرطان در میان زنان و علت مرگ در زنان 35 تا 55 ساله است. احتمال ابتلا به این بیماری در هر زن در طول زندگی 12 / 1 درصد است. با وجود پیشرفت های پزشکی همچنان جراحی و ماستکتومی رادیکال، درمان اصلی سرطان پستان است. متاسفانه این جراحی با عوارض جانبی متعدد همراه هستند که سبب کاهش چشمگیر عملکرد جسمانی بیمار شده و تاثیرات منفی بر کیفیت زندگی آنان دارند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر باهدف تبیین راهکارهای کاهش عوارض جراحی ماستکتومی در زنان مبتلا به سرطان سینه طراحی گردید.مواد و روش ها:به منظور دستیابی به مقالات مرتبط، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar و SID انجام و مقالات با استفاده از کلید واژه های عوارض، سرطان پستان، ماستکتومی، انجام شد. مقالات فارسی مرتبط گرداوری و به دقت مطالعه شد و راهکارهای کاهش دهنده عوراض ماستکتومی استخراج و دسته بندی شد.یافته ها:بر اساس مطالعات انجام شده، استفاده از مدالیته های الکتریکی و مکانیکی پس از جراحی؛ احتقان زدایی مختلط اندام فوقانی؛ تمرینات ورزشی از قبیل پیلاتس، یوگا، اکتیو رایج؛ ماساژ درمانی و بانداژ کشی می توانند موجب کاهش قابل توجه درد و ادم لنفاوی اندام فوقانی شوند و همچنین دامنه حرکتی اندام فوقانی، کیفیت زندگی و خود پنداره جسمانی در زنان مبتلا به سرطان پستان را بهبود بخشند. استفاده از محلول فنی توئین موضعی بعد از جراحی می تواند در پیشگیری از بروز سروما، کاهش مقدار مایع سروزی درناژ شدهو کوتاه کردن مدت زمان درن گذاری موثر باشد. همچنین ایجاد بخیه های عمودی از پوست به بافت زیرین در چندین نقطه بخصوص در ناحیه حفره زیر بغل، موجب کاهش عوارض فلپ های پوستی پس از ماستکتومی می شود.بحث و نتیجه گیری:با توجه به وجود روش های متنوع جهت پیشگیری و کاهش عوارض ماستکتومی، استفاده از روش های تسکین بخش با توجه به شرایط بیمار و با هدف تسهیل بهبود و افزایش کیفیت زندگی بیماران توصیه می شود. مطالعات بیشتر با هدف ارائه راهکارهای موثر و متنوع جهت کاهش عوارض ماستکتومی ضروری به نظر می رسد

کلیدواژه ها

عوارض، ماستکتومی، سرطان پستان، درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.