آشنایی با اتاق عمل و اقدامات غیردارویی در کاهش اضطراب کودکان قبل از جراحی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف مرتضوی

استادیار گروه هوشبری و اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل

نسرین ضیاء

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده

زمینه و هدف:اکثر کودکان که به اتاق عمل آورده می شوند، مضطربند. این اضطراب می تواند موجب بروز عوارض نامطلوب جسمی و روانی گردد و کاهش آن از نظر پزشکی و اخلاقی امری پسندیده است. هم اکنون روش های مختلفی جهت کاستن اضطراب اعم از دارویی (بنزودیازپین ها، مخدرها و...) و غیر دارویی (موسیقی درمانی، ماساژ درمانی، طب فشاری، طب سوزنی و... ) وجود دارد، که براساس نتایج مطالعات متعدد اقدامات غیر دارویی توصیه شده است.مواد و روش ها: این مقاله مروری به بررسی مطالعات انجام شده مرتبط با اضطراب قبل از عمل در کودکان، تاثیرات روحی و روانی آن و اقدامات غیردارویی جهت کاهش این موارد در بین مقالات منتشره در پایگاه های اطلاعاتی pubmed، iranmedex، googlescholar و magiran می پردازد. از کلید واژه هایی از قبیل اضطراب، کودکان، اتاق عمل، اقدامات غیردارویی و عمل جراحی در جستجوی مقالات استفاده شد. در نهایت 58 مقاله در بازه زمانی 1990 تا 2016 مورد نقد و بررسی قرار گرفتند.یافته ها:اضطراب قبل از عمل در کودکان می تواند بصورت متوسط، زیاد و بسیار زیاد یا وحشت آور باشد. براساس بررسی های بعمل آمده علاوه بر اقدامات دارویی، ملاقات بیمار قبل از عمل و اطلاع رسانی به کودکان در خصوص شرایط اتاق عمل بوسیله فیلم، نوار ویدئویی و مانکن و همچنین بکارگیری روش های غیردارویی از جمله شنیدن آوای قران کریم، موسیقی درمانی، ماساژ درمانی، طب فشاری، طب سوزنی، استفاده از اتاق بازی، م یتواند به مقدار قابل توجهی از اضطراب کودکان بکاهد.بحث و نتیجه گیری: اضطراب قبل از عمل عوارض جسمی و روانی را به دنبال داشته و سبب افزایش میزان مصرف داروهای بیهوشی می شود. از آنجاییکه افزایش مصرف دارو در اتاق عمل خصوصا در کودکان می تواند مضر باشد لذا اقدامات غیر دارویی برای کاهش اضطراب قبل از عمل توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

اقدامات غیر دارویی،نمایش، اضطراب، عمل جراحی، کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.