نگرش دانشجویان رشته اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نسبت به رشته تحصیلی خود

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 441

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCIORSMED01_024

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1398

چکیده مقاله:

زمینه و هدف:کیفیت آموزش بالینی دانشجویان رشته های علوم پزشکی منوط به داشتن انگیزه در آنها و انتخاب آگاهانه به هنگام ورود به دانشگاه می باشد. هرگونه کمبود و نارسایی در این حرفه ها با اثرگذاری مستقیم بر روی کیفیت و کمیت مراقبت های بهداشتی، موجب تغییر سامت افراد و جامعه می شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین نگرش دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نسبت به رشته تحصیلی خود در نیمه دوم سال 1396 انجام گرفت.مواد و روش ها:این مطالعه توصیفی-تحلیلی ب هصورت مقطعی و در نیمسال دوم سال تحصیلی 1396 انجام شد. تعداد حجم نمونه 50 نفر از دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بودند که به شکل تصادفی انتخاب شده و وارد مطالعه شدند. سپس جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه سنجش نگرش تحصیلی و جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. تجزیه وتحلیل های آماری نیز با نرم افزار SPSS نگارش 18 انجام شد.یافته ها:نتایج نشان داد که 46 درصد ( 23 نفر) از شرکت کنندگان مرد و 54 درصد ( 27 نفر) زن بودند. میانگین سنی دانشجویان 47 / 19 سال بود. 62 درصد 31 نفر از افراد نسبت به رشته تحصیلی خود نگرش مثبت و 38 درصد 19 نفر نگرش منفی داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد که نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی با جنسیت و وضعیت تاهل ارتباط معناداری دارد P<0.05 . همچنین طبق نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن، همبستگی منفی و معناداری بین ترم تحصیلی و نگرش دانشجویان وجود داشت P<0.05 . یعنی با بالا رفتن ترمتحصیلی، نگرش دانشجویان اتاق عمل به رشته تحصیلی خود منفی تر می شود. هفتاد و چهار درصد ( 37 نفر) از دانشجویان اعلام کردند که در محیط بیمارستانی برخورد مناسبی با آ نها صورت نمی گیرد.بحث و نتیجه گیری:به نظر می رسد که مسئولین آموزش رشته اتاق عمل در بعد تئوری و عملی بایستی استراتژی های موثرتری را در جهت ایجاد جوی عاری از تنش اتخاذ کرده تا باعث ایجاد نگرش مثبت تحصیلی در دانشجویان این رشته شوند. علاوه بر این، قبل از ورود داوطلبان به دانشگاه لازم است که برنامه ریزی های بیشتری برای معرفی و شناساندن رشته های دانشگاهی صورت گیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمدرضا شیخی چمان

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت، گروه مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

توفیق مبادری

کارشناس ارشد آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

صبا جهانی

دانشجوی دوره دکتری حرفه ای پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

روح الله میر شفیعی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت، گروه مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.