بررسی توزیع فراوانی بیماری های عفونی ناشی از ریزگردها و گردوخاک در شهر زابل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت محور
  • کد COI اختصاصی: HDUSMED01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه سراوانی

متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص پریناتولوژی، دانشیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

خدیجه رضایی کهخا

مربی گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل ایران

سمانه سراوانی اول

متخصص پزشکی قانونی، استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

لیلی رضایی کهخا

متخصص عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

چکیده

آلودگی هوا به عنوان یکی از مهمترین مشکلات جامعه بشری در قرن حاضر بخصوص در کشورهای در حال توسعه مورد توجه می باشد. از آن جایی که ذرات معلق طیف وسیعی از ذرات، مواد معدنی، مواد آلی و عوامل عفونی را شامل می شود و با توجه به افزایش میزان گردوغبار در سال های اخیر در شهر زابل این مطالعه با هدف براورد تعداد مرجعات بیماران عفونی ناشی از تماس با ریز گرد ها و گرد و خاک در سال 1397 انجام شد.روش کار:این مطالعه یک مطالعه مقطعی است، داده های مربوط به آلاینده های شاخص هوا ،ریز گرد ها و گرد و خاک از مرکز هواشناسی شهر زابل جمع آوری گردید،وتوسط نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل و اطلاعات حاصل در قالب آمار توصیفی و تحلیلی گزارش شد.یافته ها :نتایج مطالعه نشان داد که از بین کلیه نمونه مورد بررسی 6/54 درصد زن بودند. که از این تعداد 1/31درصد خانم های بارداری بودند که به دلیل شرایط حساسی که داشتند بیشتر مستعد بیماری های مربوطه بودند. 1/58 درصد از این افراد دارای بیماری زمینه ای و 59 درصد سابقه استفاده از دارو داشتند. بحث و نتیجه گیری:بالا بودن تعداد موارد بیماریهای عفونی و تعداد موارد مراجعات بیمارستانی به علت بیماری عفونی میتواند به دلیل میانگین بالاتر ریز گرد ها ، بروز پدیده گرد و غبار و یا شاید تداوم روزهای با غلظت بالاگرد و غبار در شهر زابل باشد که نیازمند توجه هر چه بیشتر مسئولین و متخصصین امر جهت کنترل آلو دگی هوا میباشد.بنابراین مسئولین می بایست بر پایه تحقیقات جامع علمی، راهکارهای مناسب، پایدار و قابل اجرا جهت کنترل بحران آلودگی هوای شهر زابل بکار گیرند.

کلیدواژه ها

ریزگردها ، گرد و خاک ، بیماری های عفونی، مادران باردار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.