مطالعه محیط تکتونوماگمایی سنگ های آذرین شمال مشکین شهر، استان اردبیل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فداییان

عضو هیات علمی، استادیار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

منطقه مورد مطالعه در استان اردبیل و شمال شهرستان مشکین شهر و اطراف روستای اردوخان کندی واقع شده است.سنگ های آذرین این منطقه عمدتا آذرین و به سن ایوسن هستند. ترکیب شیمیایی این سنگ ها به طور غالب شامل تراکیآندزیت، آندزیت، تفریت و بازالت می باشد. به منظور تعیین محیط تکتونیکی و ماگمایی تشکیل دهنده سنگ هایموردمطالعه از نمودارهای مختلفی استفاده شده است، درنمودارهای تکتونوماگمایی (TiO(2)-10MnO-10P(2)O(5، نمودار Ti در برابر V و نمودار Ti در مقابل Zr سنگ های منطقه مورد مطالعه را مربوط به بازالت های کالکو الکالن جزایر قوسی یا کمان ماگمایی با ترکیب شوشونیتی معرفی می نمایند. نمودارهای Ta/Yb در برابر Ta و نمودار Th/Hf در مقابل Ta/Hf نمونه های مورد مطالعه را در محدوده حاشیه فعال قاره ای (ACM) مربوط به جزایر قوسی نشان میدهد. نمودار های (Yb(N در مقابل (La(N)/Yb(N و نمودار Y در مقابل Sr/Y سنگ های منطقه را مرتبط با بازالت های کمان ماگمایی نشان میدهند. از طرف دیگر نمودار Th در برابر Co و نمودار Ta/Yb در مقابل Th/Yb سنگ های منطقه را با سرشت کالک الکالن با پتاسیم بالا و شوشونیتی نشان میدهند. بنابراین طبق نمودار های تفکیک کننده محیط های تکتونیکی سنگهای اذرین منطقه مورد مطالعه با ترکیب شوشونیتی و مرتبط با حاشیه فعال قاره ای مربوط به جزایر قوسی می باشند.

کلیدواژه ها

تکتونوماگمایی، سنگ های آذرین، مشکین شهر، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.