کانی شناسی دگرسانی ها در سرپانتینیت های منطقه دهشیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه خلیلی

مربی، گروه زمین شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

فریماه آیتی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

افیولیت ملانژ سورک-دهشیر در راستای گسل بزرگ نایین-دهشیر-بافت رخنمون دارد. مجموعه سنگهای این افیولیت هاعبارتند از: بستر سرپانتینی با اولترابازیکهای کم و بیش غیر دگرسان (هارزبورژیت)، دایکهای گابرویی،گابرو، دیوریت،پلاژیوگرانیت، بازالتهای بالشی و توده ای، شیلهای سیلیسی، رادیولاریت و آهک های پلاژیک. در افیولیت دهشیر، دایکهای دیابازی تحت تاثیر سیالات کلسیم دار حاصل از سرپانتینی شدن سنگ های الترامافیک رودنژیتی شده اند. رودنژیتهادر محدوده مورد مطالعه با مجموعه کانیهای هیدروگراسولار+ دیوپسید+ وزوویانیت + پرهنیت + ترمولیت – اکتینولیت +کلریت و پکتولیت شاخص هستند بر اساس روابط صحرایی، شواهد بافتی و تغییرات کانی شناسی رودنژیت ها، درافیولیت های دهشیر دو مرحله متفاوت رودنژیتی شدن وجود دارد. مرحله اول با افزایش Ca(2+)/Mg وکاهش (SiO(2 سیالات واکنش دهنده و با تشکیل کانیهای گروسولار-هیدروگروسولار، دیوپسید و اپیدوت و مرحله دوم همزمان با تشکیلکانیهای رگهای پکتولیت و پرهنیت و افزایش (SiO(2 کاهش Ca0/Mg0 در سیالات دگرگونی مشخص می شود.

کلیدواژه ها

سرپانتین، پکتولیت، افیولیت، دهشیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.