مطالعه ی پارامترهای لیتولوژیکی و هیدرودینامیکی آبخوان میاندوآب با استفاده از لاگ های چاه نگای و عملیات پمپاژ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف محمدی مقدس

دانشجوی دکتری زمین شناسی، گروه زمین شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

سمانه حبیبی زاده

دانشجوی دکتری زمین شناسی، گروه زمین شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

علیرضا عباسفام

کارشناس شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان غربی

چکیده

ضرایب هیدروژیولوژیکی از جمله مهمترین پارامترهای فیزیکی سفره های آبدار هستند که سرعت و مقدار حرکت آب رادر داخل محیط متخلخل نشان میدهند. در این تحقیق اقدام به محاسبه ی ضرایب هیدرودینامیک سفره های آب زیرزمینیمنطقه ی میاندوآب شده است، بدین منظور از 9 حلقه چاه حفر شده در منطقه استفاده شد. ابتدا عملیات چاه نگاری توسطسوندهای الکتریکی در داخل هر چاه انجام شد. لاگ های رزستیویته، گامای طبیعی و پتانسیل خودزا با استفاده از داده هایبدست آمده از عملیات چاه نگاری رسم شدند. از طریق تفسیر لاگ های مذکور مقاطع لیتولوژی اطراف هر چاه رسم شد.با توجه به جنس رسوبات، مقدار تخلخل و نفوذپذیری هر یک از لایه ها مشخص گردید و با استفاده از آن دیوارهی چاه هالوله گذاری شدند، به طوریکه از لوله های مشبک در مقابل لایه های تراوا و از لوله های ساده در مقابل لایه های ناتراوااستفاده شد. سپس به منظور تعیین ضرایب هیدرودینامیک سفره ها آزمایش پمپاژ در هر چاه انجام شد و با استفاده از روشژاکوب قابلیت انتقال و هدایت هیدرولیکی برای هر چاه بدست آمد و مشخص شد که سفره ی مربوط به چاه کمربندیبیشترین و سفره ی مربوط به چاه نصیرکندی کمترین مقدار قابلیت انتقال و هدایت هیدرولیکی را دارا می باشند. در نهایتبه منظور مشخص کردن ضرایب هیدرودینامیک منطقه از ضرایب محاسبه شده ی تمامی چاه ها میانگین گرفته شد،به طوریکه ضریب قابلیت انتقال کل منطقه ی مورد مطالعه 790/72 متر مربع به روز و هدایت هیدرولیکی 19/53 متر بر روزمحاسبه شد.

کلیدواژه ها

چاهپیمایی، ضرایب هیدروژیولوژیکی، آزمایش پمپاژ، لاگ، آبخوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.