بررسی زمین شناسی، کانی شناسی و پتروگرافی کانسار کائولن آرازگونی، جنوب قره آغاج، استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما یادگاری

دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی،دانشگاه تبریز، دانشکده علوم طبیعی،گروه زمین شناسی

سیدغفور علوی

استادیار، دانشگاه تبریز، دانشکده علوم طبیعی،گروه زمین شناسی

کمال سیاه چشم

استادیار، دانشگاه تبریز، دانشکده علوم طبیعی،گروه زمین شناسی

چکیده

کانسار کائولن آرازگونی در استان آذربایجان شرقی و در 18 کیلومتری جنوب شهرستان قره آغاج واقع گردیده است. محدوده مورد نظر در زون بندی های زمین شناسی ایران، بخشی از نوار ولکانو- پلوتونیک ارومیه- دختر است. بخش اعظم منطقه مورد نظر از سنگ های آتشفشانی با ترکیب داسیت- آندزیتی الیگومیسن تشکیل شده است که تحت تاثیر دگرسانی گرمایی به شدت دگرسان گردیده اند. آنالیزهای پراش پرتوی ایکس نشان می دهد که کانی های کائولینیت، آلبیت و کوارتز به عنوان کانی های اصلی حضور دارند که توسط مقادیر کمی ارتوکلاز، میکا، ایلیت، پیروفیلیت، مونت موریلونیت و آناتاز به عنوان کانی های فرعی همراهی می شوند. مشاهدات پتروگرافی نشان می دهد که کانی های اصلی داسیت- آندزیت ها شامل پلاژیوکلاز، پیروکسن، کوارتز، بیوتیت و آلکالی فلدسپار بوده و بافت پورفیریتیک غالب است.پلاژیوکلاز، پیروکسن، کوارتز، بیوتیت و آلکالی فلدسپار بوده و بافت پورفیریتیک غالب است

کلیدواژه ها

داسیت، گرمابی، کاائولن، پتروگرافی، آرازگونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.