جداسازی آنومالی های ژیوشیمیایی از زمینه در نمونه های رسوبات آبراهه ای با استفاده از روش فرکتالی عیار- تعداد در ورقه 1:25000 مهاباد I

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عبداله زاده بدلبو

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

علی امامعلی پور

دکتری زمین شناسی اقتصادی، هییت علمی گروه معدن دانشگاه ارومیه

چکیده

به منظور اکتشاف ناحیه ای ژیوشیمیایی در ورقه 1:25000 مهاباد I واقع در جنوب استان آذربایجان غربی، نمونه برداری ازاین ناحیه به مساحت 154 کیلومتر مربع از رسوبات آبراهه ای به منظور تعیین پتانسیل های معدنی انجام گرفته است. بر ایناساس 431 نمونه رسوبات آبراهه ای و تعداد 196 نمونه کانی سنگین از آبراهه های منطقه برداشت و آنالیز شد. در اینپژوهش به منظور جدایش آنومالی ها از مقادیر زمینه و تعیین حدود آستانه ای عناصر مورد بررسی از روش فرکتالی عیار-تعداد استفاده شد. روش های فرکتالی از جمله روش های نوین مورد استفاده برای این کار می باشند که در سال های اخیرکاربرد زیادی در این امر داشته اند. با توجه به اینکه نمونه ها از رسوبات آبراهه ای برداشته شده اند و امکان استفاده ازروش فرکتالی عیار- مساحت در این مورد وجود ندارد، لذا از روش فرکتالی عیار- تعداد استفاده شده است و با استفاده ازمقادیر آنومالی، نقشه های آنومالی ژیوشیمیایی عناصر با نرم افزار GIS تهیه گردید. نتایج به دست آمده گویای آن است که با استفاده از این روش آنومالی های ژیوشیمیایی عناصر باریم، مس، سرب و روی با دقت بالایی از مقادیر زمینه جدا شده اند.

کلیدواژه ها

مهاباد I، روش فرکتالی عیار-تعداد، اکتشافات ژیوشیمیایی، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.