خصوصیت یابی پودر نانوکامپوزیت MgO/MWCNTs تهیه شده به روش سل-ژل

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران 1388
  • کد COI اختصاصی: IPC88_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر حسینی

گروه فیزیک، دانشگاه مازندران ، بابلسر

فرشاد طالشی

گروه فیزیک، دانشگاه مازندران ، بابلسر

محمود تاجبخش

دانشکده شیمی دانشگاه مازندران ، بابلسر

مریم فرهنگ

دانشکده شیمی دانشگاه مازندران ، بابلسر

چکیده

در سال های اخیر نانولوله های کربنی (CNTs) به سبب خواص الکتریکی، حرارتی، شیمیایی و مکانیکی منحصر به فرد خود مورد توجه محققان واقع شده اند. این مواد بعنوان تقویت کننده در زمینه های سرامیکی، پلیمری و فلزی مورد مطالعه قرار گرفته اند. نتایج مطالعات حاکی از آن است که افزودن نانولوله های کربنی به زمینه سرامیکی، باعث افزایش استحکام و چقرمگی آنها شده و منجر به پیدایش موادی جدید می گردد. اما مشکل اصلی پیش رو ، پراکندگی یکنواخت CNTs در ماده زمینه و عدم وجود پیوند کافی و مناسب بین سطح ماده زمینه و سطح CNTs می باشد. مطالعات گسترده ای به منظور رفع مشکلات فوق صورت پذیرفت. تکنیک سل-ژل می تواند برای حل آنها امیدوار کننده باشد. در این مقاله ما با استفاده از روش سل-ژل و به کمک نمک نیترات منیزیم در محلول حاوی MWCNTs، به سنتز پودر نانوکامپوزیت MgO/MWCNTs پرداخته ایم. ساختار MWCNTs و کامپوزیت سنتز شده به کمک طیف XRD، میکروسکوپ های الکترونی روبشی(SEM) و عبوری (TEM) مورد مطالعه قرار میگیرد. نتایج نشان دهنده یک پوشش یکنواخت بر روی سطح نانولوله ها تخلیص شده می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.