مبانی مناسبات امنیت فرهنگی متعالی و آزادی فرهنگی متعالی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست متعالیه، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_SMP-6-21_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر نصیری

عضو هیات علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی شاهرود

نجف لک زایی

دانشگاه باقرالعلوم(ع)

چکیده

یکی از مسایل ضروری اجتماعات انسانی، تنظیم نسبت امنیت با آزادی است. شناخت دیدگاه اسلام در مورد نسبت امنیت و آزادی نیز میتواند در تنظیم نسبت یادشده راه‎گشا واقع شود. این مقاله درصدد است تا نسبت میان امنیت فرهنگی متعالی و آزادی فرهنگی متعالی از منظر قرآن و روایات را تبیین نماید. در اینراستا، آیات و احادیث مربوطه با استفاده از روش استنباطی- استنادی در چارچوب نظریهی استخدام، با کاربست ابزار برهان خلف بررسی شده است. این نشان میدهد که از دیدگاه اسلام هیچ‎یک از امنیت فرهنگی متعالی و آزادی فرهنگی متعالی، بر دیگری تقدم ندارند؛ بلکه میان آندو، رابطه‎ای تعاملی و تلازمی برقرار است. نتیجهی چنین نسبتی، بهوجودآمدن استخدام دوطرفهی عادلانه در جامعه است که ضمن حفظ منافع و مصالح جامعه و حفظ حقوق و آزادی‎های فرهنگی قانونی شهروندان در جامعه، تعالی اخروی آنان را نیز تامین میکند.

کلیدواژه ها

امنیت فرهنگی, آزادی ‎فرهنگی, نظریه ی استخدام, نسبت تعاملی, نسبت تلازمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.