ارایه یک الگوریتم جدید در راستای ارزیابی کارایی معماری سازمانی چابک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مخابرات جنوب، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_JCEJ-5-18_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا نوشزاد

گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

علی هارون آبادی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

سیدجواد میرعابدینی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

 فرآیند معماری سازمانی چابک پیچیده بوده و معمار می تواند برای کنترل پیچیدگی آن، از چارچوب به عنوان تنظیم کننده ساختار و از سبک به عنوان جهت دهنده به رفتار استفاده کند. یکی از نیازهای غیروظیفه مندی در معماری سازمانی چابک، کارایی می باشد و یکی از پارامترهای کارایی سیستم، زمان پاسخ می باشد که در این تحقیق از آن استفاده شده است. بدین جهت و برای ایجاد نظم و سازماندهی توصیفات معماری سازمانی استفاده ازیک چارچوب الزامی می­باشد. هدف از این مقاله ارایه روشی برای ارزیابی کارایی معماری سازمانی چابک، جهت دستیابی به یک معماری خوب و مناسب می­باشد. در این تحقیق با بهره گیری از چارچوب­ ­هایی که مبنای آن ها چارچوب زکمن می باشد، ابتدا ویژگی­های سازمان مورد نظر را با استفاده از نمودارهای UML بیان می­شود. در ادامه این نمودارها که عمدتا به صورت رفتاری و ساختاری می­باشد به مدل های رسمی تبدیل می­گردد. کلیشه های مربوط به UML که به صورت حاشیه نگاری برروی نمودارهای UML قرار می­گیرند در این راستا مورد استفاده قرار خواهند گرفت. امکان ارزیابی نیازهای غیروظیفه­مندی برروی مدل های رسمی فراهم می­گردد. نتایج تحقیق نشان می دهد که با ارایه یک مدل، در فاز طراحی از هزینه های سنگین فاز پیاده­سازی اجتناب می­گردد.

کلیدواژه ها

معماری سازمانی چابک, زبان مدلسازی یکپارچه, شبکه پتری, چارچوب DODAF

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.