مسایل اخلاقی مبلغان با تاکید بر مبلغان مستقر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات اخلاق کاربردی، دوره: 14، شماره: 29
- کد COI اختصاصی: JR_AKGH-14-29_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 400
نویسندگان
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
چکیده
تبلیغ دینی، به معنای دعوت عالمانه، خالصانه و روشمند مردم به سوی خداوند و پیام های او و قراردادن مردم در مدار تقرب به حق تعالی، بهترین عمل از نگاه قرآن است. مبلغان دینی باید در ویژگی های اعتقادی، اخلاقی و رفتاری، پیامبرگونه باشند تا در دریافت و ابلاغ پیام خدا همچون پیامبران موفق باشند. اگر مبلغان دینی در ویژگی های اعتقادی و اخلاقی دچار آسیب و کاستی باشند، نمی توانند در کار خود توفیقی حاصل کنند و آسیب ها و کاستی های مخاطبان خود را برطرف نمایند. مقصود از مسایل اخلاقی مبلغان کاستی ها و رذایل اخلاقی است که یک مبلغ دینی با آنها مواجه است و با وجود آن نمی تواند به وظیفه ی حرفه ای خود عمل کند. مسایل اخلاقی مبلغان دینی بر اثر عوامل گوناگونی پدید می آیند؛ پاره ای از مسایل اخلاقی مبلغان مستقر، مانند رعایت نکردن امانت در تبلیغ دین، سیاست زدگی و علم زدگی، ناشی از ضعف دانش دینی است، پاره ای دیگر، مانند ناتوانی در تاثیرگذاری و تحول آفرینی، برخاسته از ناآراستگی عملی به فضایل دینی و محتوای دین است، دسته ای از مسایل، مانند نداشتن خلوص نیت و عوام زدگی، شهامت نداشتن در ارایه پیام الهی و ترس ازدست دادن موقعیت، در مشکلات مالی ریشه دارد و دسته ای دیگر، مانند جدیت نداشتن در ابلاغ پیام دین، رفتارهای تصنعی، نداشتن مهارت های لازم تبلیغی و فقدان مهارت مخاطب شناسی، ناشی از فقدان علاقه ذاتی به تبلیغ دینی است.کلیدواژه ها
: مبلغان, مستقر, چالش ها, اخلاقی, تبلیغ دینیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.