تعیین شتاب جاذبه زمین با استفاده از "اندازه گیر و ثبت کننده جریان-ولتاژ الکتریکی ثابت و متغیر" (everymeter)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران 1388
  • کد COI اختصاصی: IPC88_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا اسماعیل پور

امیر رمضانزاده

حمید رضا مشایخی

چکیده

بدون شک پارامتر فیزیکی g، شتاب گرانشی، علیرغم ثابت نبودن آن بر روی سطح زمین، آن را با عدد 9.8ms-2 می شناسیم. شیوه های مختلفی برای تعیین این پارامتر فیزیکی وجود دارد. یکی از این شیوه ها، استفاده از حرکت سقوط آزاد است. با فرض بر اینکه فاصله زمانی و مکانی جسم در دو وضعیت اولیه ( لحظه سقوط آزاد) و ثانویه معلوم باشد، کمیت g را می توان از طریق یک محاسبه ساده تعیین نمود. فاصله بین دو موقعیت اولیه و ثانویه از طریق اندازه گیری طول تعیین می شود. لیکن اندازه گیری زمان شروع حرکت سقوط آزاد و زمان عبور از موقعیت ثانویه بدون استفاده از ابزار های دقیق میسر نمی باشد. در این مقاله، قصد بر این است که فاصله زمانی بین دو رویداد را از طریق وسیله ای به نام " everymeter" ثبت و کمیت g را از این طریق تعیین نماییم[ 1] . بنابر این، اگر از هر یک از دو وضعیت اولیه و ثانویه جسم سیگنالی به کامپیوتر برسد آنگاه این لحظات توسط کامپیوتر ثبت و فاصله زمانی بین دو رویداد تعیین خواهد شد. در این گزارش، سیگنالهای الکتریکی از طریق عبور یک جسم آهنربایی کوچک که از میان یک حلقه سیم مسی می گذرند، تولید شده اند. کمیت g در این آزمایش 9.4ms-2 تعیین شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.