بررسی نقش همنشینی در پیشگیری از انحرافات اجتماعی از دیدگاه علی در نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و علوم اجتماعی، دوره: 9، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSJ-9-18_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود رجبی

استاد موسسه امام خمینی ره

حفیظ الله فولادی

استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

داود صفا

دکتری جامعه شناسی و مدرس دانشگاه

حسین پرکان

دانشجوی دکتری

چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناخت، توصیف و تحلیل پیشگیری از انحرافات اجتماعی در جامعه بر مبنای بهره گیری از کلام حضرت علیg در خصوص بررسی نقش همنشینی بوده است. جهت پاسخ به سوال اصلی پژوهش، با استفاده از روش نظریه مبنایی، گزاره های مرتبط با موضوع همنشینی از نهج البلاغه استخراج شده، و سپس در طی مراحلی داده ها کدگذاری و مقوله بندی و نتایج مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفتند. طبق یافته های پژوهش، اتخاذ مجموعه ای از رویکردها در مقوله همنشینی، مانع فراگیری و ارتکاب کنش های انحرافی است. این مهم با تمرکز بر توجه به اهمیت جایگاه همنشینی و انتخاب همنشین در تعامل های اجتماعی، پرهیز از برخی همنشینی ها، پرهیز از حضور در برخی مکان ها و نقش وضعیت مکانی در رفتارهای اجتماعی انسان، معرفی برخی از الگوهای نقش برای همنشینی، دست یافتنی می شود.

کلیدواژه ها

همنشینی, پیشگیری, انحرافات اجتماعی, نظریه مبنایی, علی, نهج البلاغه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.