CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر مدیریت دانش بر کارایی زنجیره تامین در بخش فراساحل نفت وگاز؛ (موردمطالعه: شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر مدیریت دانش بر کارایی زنجیره تامین در بخش فراساحل نفت وگاز؛ (موردمطالعه: شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران)
شناسه ملی مقاله: JR_OKMJ-1-3_006
منتشر شده در شماره 3 دوره 1 فصل در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدرضا اعتمادی - گروه مدیریت، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
احمدرضا کسرایی - استادیار، گروه مدیریت، واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
محمدرضا عابدی - دانشیار گروه مشاوره شغلی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
فرشته مشهدی - کارشناسی ارشد صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه مدیریت زنجیره تامین به عنوان یک عامل موثر در دستیابی به مزیت رقابتی در سازمان های مختلف مطرح است. می توان گفت این سازمان ها نیستند که با یکدیگر رقابت می کنند، بلکه زنجیره های تامین جهت کسب بیشتر بازار با یکدیگر در رقابت هستند. ازسوی دیگر، سازمان ها دریافته اند که دانش، راهبردی ترین منبع سازمانی و محور رقابت و بقا محسوب می شود. مدیریت دانش و پیاده سازی آن در زنجیره تامین، می تواند به عنوان یک عامل اثربخش درجهت افزایش کارایی زنجیره تامین لحاظ شود. هدف این مطالعه که در یکی از بزرگ ترین و اصلی ترین شرکت های فعال در حوزه فراساحل نفت وگاز اجرا شد، تعیین نقش مدیریت دانش در کارایی زنجیره تامین است. در این مطالعه، براساس ادبیات تحقیق، مدل مفهومی، ارایه و برمبنای آن فرضیه ها تدوین شد. جامعه آماری این تحقیق مدیران و کارشناسان شرکت تاسیسات دریایی بوده و نمونه براساس رویکرد غیراحتمالی هدف مند انتخاب شد که بالغ بر 33 نفر بوده است. به دلیل تعداد محدود نمونه آماری، برای آزمون فرضیه ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار smart PLS  نسخه (2) بهره گرفته شده است. باتوجه به تحلیل داده ها تمام فرضیه ها تایید شد و براساس بارهای عاملی نیز اولویت بندی ها صورت گرفت. براین اساس، درمورد مدیریت دانش، شاخص حفظ دانش با ضریب 612/0 موثرترین و شاخص تسهیم دانش با ضریب 311/0  کم ترین  تاثیر را در کارایی زنجیره تامین دارد. باتوجه به اهمیت بالای شاخص حفظ دانش، می توان با ایجاد زیرساخت های مناسب فناوری اطلاعات و نیز ذخیره به موقع دانش ازطریق این زیرساخت ها و سیستم ها، درجهت کارایی هرچه بیشتر زنجیره تامین، اقدام کرد.

کلمات کلیدی:
زنجیره تامین, مدیریت دانش, فراساحل نفت وگاز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/856446/