کاربرد نانوتیتانیوم دی اکسید تثبیت شده بر بسترآلومنیای فعال در حذف فنول از پساب صنعتی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
- کد COI اختصاصی: NWWCE02_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 329
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیمی کاربردی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران،
چکیده
فنول به عنوان یکی از آلاینده های آلی بسیار مضر محیط زیستی شناخته شده است. هدف از این پژوهش حذف فنول با استفاده از روش جذب سطحی و توسط نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید تثیبت شده بر بستر آلومینای فعال است. نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید به روش سل-ژل سنتز و بر روی آلومینای فعال تثبیت شد. برای بررسی خاصیت سطحی، اندازه نانو ذرات و شناسایی ساختار نانوذرات تثبیت شده از دستگاه XRD و SEM استفاده شد. بهینه سازی فرایند جذب با بررسی پارامترهای pH ، زمان تماس، غلظت اولیه محلول جذب شونده و دوز جاذب بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد که با بررسی تغییرات مورفولوژی نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید، اندازه این ذرات در دمای کلسینه شدن 066 در حدود 45nm است. با بررسی الگوی پراش اشعه ایکس مشخص شد که فرایند تثبیت بر روی آلومینای فعال به خوبی انجام شده است. نتایج نشان داد که بالاترین میزان جذب فنول در pH برابر با 5 و زمان تماس 70min ، مقدار 1g از نانو جاذب تثبیت شده و در غلظت اولیه 200mg/l از محلول فنول به دست آمد. داده های به دست آمده از ایزوترم لانگمویر و فروندلیش تبعیت می کنند و بالاترین میزان جذب فنول بر روی جاذب مورد استفاده 156/25mg/g بود. تثبیت نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر روی آلومینای فعال سبب افزایش ظرفیت جذب می شود و فرایند جذب این آلاینده سریع با سهولت انجام می گیرد.کلیدواژه ها
فنول، تیتانیوم دی اکسید ، آلومینا، تثبیت کردن، پساب صنعتیمقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.