بررسی کمی شاخص های خورندگی و رسوب گذاری بر منابع آب شرب شهرستان ورامین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مهماندوست

دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

امیرحسام حسنی

دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

رضا پوررجب

مدیرعامل، شرکت آبفار استان تهران

مجتبی صیادی

کارشناس، شرکت آبفار استان تهران

چکیده

مسیله خورندگی و رسوب گذاری در بحث کنترل کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی از نقطه نظر اثر بر شبکه انتقال و توزیع آب آشامیدنی، چه از جنبه های اقتصادی و چه از جنبه های بهداشتی می تواند حایز اهمیت به سزایی باشد. در این تحقیق، تعیین پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب شرب شهرستان ورامین اندیس اشباع لانژلیه (LSI) و اندیس پایداری رایزنر (RSI) 10 حلقه چاه اصلی شهرستان ورامین در تابستان 1394 و 1395 انجام شد و اطلاعات به دست آمده بر روی سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS، پهنه بندی گردید. جهت محاسبه اندیس های فوق و ریشه یابی علل بروز شرایط حاکم، پارامترهای کیفی آب نظری قلیاییت، سختی کل، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول، منیزیم، کلسیم، سدیم، پتاسیم، کلراید، سولفات، فلوراید، بیکربنات و pH مطابق کتاب استاندارد متد اندازه گیری شدند. نتایج آنالیزهای شیمیایی و محاسبات شاخص های خورندگی نشان داد که میانگین LSI چاه های منطقه در سال 1394 برابر 0/0169 و در سال 1395 برابر 0/3038- که تعادل متمایل به خورندگی را با روند افزایشی نشان می دهد. میانگین RSI در این منطقه در سال 1394 برابر با 7/2428 و در سال 1395 برابر 8/0097 بود که صحت شاخض LSI را با روند منطقی تایید می کند. نظر به اینکه در شرایط فعلی وضعیت پایداری رو به تغییر به وضعیت خورندگی است و به منظور حفظ و ارتقاء بهداشت شهروندان و افزایش عمر مفید لوله کشی، باید عملیات تثبیت آب صورت پذیرد تا خاصیت خورندگی آن کاهش یابد و در حد مطلوب حفظ گردد.

کلیدواژه ها

خوردگی، رسوب گذاری، اندیس خورندگی ورسوب گذاری، آب شرب، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.