تحلیل عملکرد استراتژی های مختلف سامانه های تهویه پارکینگ های بسته در زمان حریق
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری
- کد COI اختصاصی: NFUS04_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 989
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، شرکت ایمن طرح سیال؛
چکیده
به طور کلی انجام عملیات اطفاء حوادث حریق در پارکینگ های بسته موضوعی چالش برانگیز است. در پارکینگ های با مساحت نسبتا کم دود ناشی از حریق خودرو به سرعت انتشار یافته، طبقات مختلف را تحت تاثیر قرار داده و انجام عملیات را با مشکل مواجه می سازد. بر اساس ضوابط ملاک عمل سامانه های تهویه، تخلیه و کنترل دود سازمان آتش نشانی و ایمنی شهر تهران، در صورت بروز حریق، سامانه تخلیه دود و تهویه پارکینگ بایستی توانایی ایجاد 10 مرتبه تعویض هوا در ساعت در طبقه حریق را داشته باشد. این در حالی است که معمولا فن تخلیه دود و تامین هوای جبرانی، به واسطه ایجاد تهویه در سایر طبقات در شرایط بدون حریق، از ظرفیت بالاتری برخوردار هستند. ظرفیت بالاتر این فن ها سبب می شود که امکان طراحی استراتژی های مختلف در شرایط وقوع حریق فراهم باشد. در این پژوهش، به منظور ارزیابی عملکرد استراتژی های مختلف سامانه های تهویه پارکینگ به بررسی پارامترهای اثرگذار بر شرایط ایمنی و به طور مشخص طول میدان دید افراد در طبقات مختلف پارکینگ پرداخته شده است. به منظور تحلیل این استراتژی ها از شبیه سازی عددی و مدل FDS استفاده شده است. پارکینگ مورد مطالعه دارای هشت طبقه و هر طبقه دارای مساحت 1275 مترمربع و ارتفاع 3.2 متر بود. پس از انجام بررسی ها مشخص گردید که با فعالسازی سامانه تامین هوای تازه در طبقات پایینی طبقه حریق و سامانه تخلیه دود در طبقات بالایی طبقه حریق می توان انتشار دود را در طبقه حریق محدود ساخت. از طرف دیگر افزایش نرخ تخلیه دود و کاهش تزریق هوای جبرانی می تواند از انتقال دود به سایر طبقات جلوگیری کند. با توجه به هندسه پارکینگ، تعداد طبقات و موقعیت طبقه مورد نظر می توان استراتژی مناسب را در طراحی و تدوین سامانه تهویه اتخاذ کرد و از پتانسیل های سامانه تهویه به منظور بهبود شرایط ایمنی ساکنین و آتش نشانان در زمان عملیات اطفاء بهره برد.کلیدواژه ها
ایمنی در برابر حریق، پارکینگ های زیرزمینی، شبیه سازی دینامیک حریق، آتش نشانی، کنترل دودمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.