شناسایی چالش های استقرار سامانه مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست در سازمان آتشنشانی بر اساس استاندار NFPA 1500 و رتبه بندی آن (مطالعه موردی منطقه یک آتشنشانی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری
  • کد COI اختصاصی: NFUS04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معماریان

کارشناس ارشد HSE ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

کامران عبدولی

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، کارشناسی ارشد مدیریت سوانح،

علیرضا نظریان

دانشجوی دکتری اقتصاد محیط زیست، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، کارشناس ارشد HSE

چکیده

استقرار سیستم های مدیریت راهکار کاهش حوادث و هزینه هاست، از این رو سازمان ها تمایل دارند با استقرار سیستم هایی، نظیر سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE-MS) و.. نسبت به کنترل مخاطرات و کاهش حوادث و هزینه های ناشی از آن در مجموعه خود اقدام نمایند. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، با هدف شناخت چالش های استقرار سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای و رتبه بندی آن می باشد و از نظر روش گردآوری داده توصیفی می باشد. جامعه آماری تحقیق مدیران اجرایی ایستگاه های منطقه یک آتش نشانی تهران بوده اند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی و جدول مورگان، تعداد 103 نفر به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند. در این تحقیق از مدل OGP برای چهار چوب کاری و تهیه پرسشنامه ها بر مبنای استاندارد NFPA1500 با محوریت اهداف تحقیق با استفاده از تکفیک دلفی و ضریب کندال بمنظور تعیین میزان وحدت نظر مختصصان استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار 24SPSS با استفاده روش های آمار توصیفی و استنباطی از جمله آزمون t، آزمون فریدمن انجام شد. نتایج آزمون t تک نمونه ای و فریدمن در بررسی موانع استقرار HSE نشان می دهد که از میان 32 مانع شناسایی شده، تعداد 7 مولفه به علت پایین تر بودن از مقدار متوسط میانگین (3) و همچنین سطح معناداری بالاتر از 0.05 (P> 0.05)، از فهرست موانع استقرار HSE حذف شدند و در نهایت 25 عنوان مانع به عنوان موانع استقرار HSE تعیین گردید. بر اساس نتایج در بخش تعهد و رهبری (میانگین 3/73) با اولیت ترین مانع بوده و به طور کلی عدم ثبت اصولی سوابق، نبود سیستمی جهت دریافت انتقادات و پیشنهادات و مشخص نکردن علل عدم انطباق به عنوان مهم ترین و با اولویت ترین مانع استقرار HSE شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

سیستم ایمنی بهداشت و محیط زیست، آتش نشانی، NFPA 1500، OGP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.