شیوه اجرایی استحکامات و مقاوم سازی سازه ها در پدافند غیرعامل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران، محیط زیست و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCCEAE01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر موسوی

کارشناس ارشد عمران،قرارگاه پدافند هوایی شمال غرب، تبریز،ایران

شهرام موسوی

استاد یار،گروه مهندسی عمران، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

نعمت ادهمی

مهندس کنترل فرماندهی، قرارگاه پدافند هوایی شمال غرب، تبریز،ایران

سعید پیری زاده

مهندس کنترل فرماندی، قرارگاه پدافند هوایی شمال غرب، تبریز،ایران

چکیده

بخشی از خسارات و صدمات وارده از حملات هوایی موشکی، مربوط به اصابت بمب یا هر نوع پرتابه دیگری و ایجاد انفجار توسط آنها می باشد. که در لحظه وقوع حادث می گردد و اغلب موارد، خسارات و صدمات مربوط به پیامدهای این حملات از خسارات ناشی از انفجار اولیه به مراتب بیشتر می باشد و با توجه به اینکه در نبرد آینده، احتمال حمله ی دشمن به بیشتر تاسیسات مهم، مراکز استراتژیک،صنعتی و تجمعی ایران اسلامی وجود دارد، تمامی سازه ها و ساختمان های مهم کشور دفاعی نظامی تلقی می شوند. بر این اساس، لازم است در حد امکان ملاحظات پدافند غیرعامل درباره ی همه آنها رعایت گردد. یکی از اصول دفاع غیرعامل ایجاد استحکامات و سازه های امن می باشد که نقش بسیار اساسی در حفظ تاسیسات، تجهیزات، مراکز حیاتی و نیروی انسانی و بالا بردن ضریب مقاومت را داشته باشد، از مهم ترین عواملی که در انواع سازه های دفاعی و حفاظتی باید مورد نظر قرار بگیرد میزان درجه حفاظت و مفاومت سازه با توجه به نحوه انجام حملات توسط انواع سلاح ها متعارف و غیرمتعارف متغیر می باشد. در این مقاله به بررسی و ایجاد سازه های امن ازجمله استحکامات، ایمن سازی و قواعد و ضوابط آنها پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، استحکامات، سازه امن، مقاوم سازی سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.