نقش ایستگاه های ترکیبی در بهبود روند حمل و نقل عمومی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران، محیط زیست و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCCEAE01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا گرمرودی

گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

شهرام ناصح زاده

گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

چکیده

توسعه و تحول صنعت حمل ونقل ریلی درون و برون شهری مستلزم شناخت واقعی از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه می باشد. اگرچه بخش حمل ونقل، بحثی خدماتی به شمار می آید لکن به دلیل اهمیت بنیادی آن، فعالیتی زیر بنایی محسوب گردیده و در صورت عدم توجه کافی به آن، سایه به بخش های دیگر انداخته و آنها نیز دچار عقب ماندگی خواهند شد.رشد و گسترش صنعت حمل ونقل ریلی و وجود مزیت های نسبی فراوان آن نسبت به سایر روش های عمومی حمل ونقل، بیش از هر زمان دیگری مشاهده می گردد. استفاده از ایستگاه های ترکیبی در راستای حقوق شهروندی و آسایش مسافران می باشد. چراکه طبق قوانین بین المللی ایستگاه های قطار بهتر است در داخل شهرها ساخته شوند و خروج ایستگاه ها از داخل شهرها فقط باعث مشکلات مسافران و کاهش آسایش آنها می شود. در این پروژه چگونگی ترکیب سیستم های مختلف حمل ونقل در داخل شهرهای بزرگ، همچون برنامه های توسعه ریلی شهر شیکاگو آمریکا تا سال 2060 و نمونه های دیگر مورد بررسی قرار گرفته؛ سپس مزایا و هزینه های مورد نیاز برای احداث ایستگاه های ترکیبی موردبررسی قرار می گیرد. پس از بررسی نمونه ها، مشخص می شود که کشور ما نیاز به سیستم حمل ونقل ریلی پرسرعت دارد که این سیستم باید در شهرهای بزرگ با سیستم مترو ترکیب شود. سیستم حمل ونقل قطارهای باری از داخل شهرهای بزرگ خارج گردد و حتی المکان از سیستم قطارهای مسافری پرسرعت تفکیک گردد. به کارگیری این طرح باعث توسعه فضای شهری، ایمنی، رفاه اجتماعی، زیبایی شهری و کمک به کاهش ترافیک شهری، کاهش آلودگی و آزادسازی فضای شهری به منظور استفاده بهینه از آن است

کلیدواژه ها

ایستگاه های ترکیبی، حمل ونقل ریلی، خط آهن زیرزمینی، ایستگاه راه آهن، ایستگاه چندمنظوره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.