آشکار سازی تومور مغزی در تصاویر MRI با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی آموزش دیده با الگوریتم اجتماع گروه ذرات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین و پژوهش های کاربردی در مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MPECONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اردشیری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، گروه مهندسی برق، لاهیجان، ایران

فاطمه عبداله پور

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، گروه مهندسی برق، لاهیجان، ایران

حسین مهدی نیا رودسری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، گروه مهندسی برق، لاهیجان، ایران

چکیده

در این مقاله تشخیص تومور در تصاویر MRI با استفاده از روش جدید شبکه عصبی مصنوعی آموزش دیده توسط الگوریتم هوشمند اجتماع گروه ذرات PSO ارایه شده است. پردازش تصاویر امروزه بیشتر به موضوع پردازش تصویر دیجیتال گفته می شود که شاخه ای از دانش رایانه است که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال یا پویش شده توسط پویشگر هستند، سر و کار دارد. در حال حاضر روش تصویربرداری MRI به دلیل وضوح و کیفیت بالا از مهم ترین ابزار تشخیص و ارزیابی تومورهای غیر قابل لمس مغز می باشد. تجزیه و تحلیل تومورهای موجود در تصاویر MRI توسط متخصصین پزشکی و بر مبنای نواحی استخراج شده توسط الگوریتم های ناحیه بندی یا خوشه بندی انجام می شود. در این مقاله مدلسازی روش فیلتر میانه یا K-means برای تشخیص تومور در تصاویر MRI ارایه میشود و با روش جدید تشخیص تومور مغزی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی آموزش دیده توسط الگوریتم هوشمند اجتماع گروه ذرات PSO مقایسه می شود. نتایج شبیه سازی بر روی تصاویر مختلف MRI گرفته شده از مغز با دو روش مذکور اعتبارسنجی می شود

کلیدواژه ها

آشکار سازی تومور مغزی، MRI ، شبکه های عصبی مصنوعی، الگوریتم اجتماع گروه ذرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.