قاچاق محصولات شیلاتی سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH03_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر کریمی باغبابوییه

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم دانشکده حقوق

آرش ثنایی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم دانشکده حقوق

چکیده

قاچاق محصولات شیلاتی معلول عوامل مختلفی بوده که مبارزه با آن نیازمند عزم ملی و توجه دقیق به شاخص های علمی دارد. تجارب قبلی نشان داده که در مبارزه با قاچاق کالا برخورد قضایی چندان مثمر ثمر نبوده و در صورت توجه به راهکارهای فرهنگی،پیشگیرانه و ایجاد اشتغال نقش موثری در کاهش قاچاق خواهد داشت بدیهی است که تدوین قوانین و حمایت از تجارت و تولید داخلی و توجه به ارزشهای انسانی و اخلاقی موجب تامین امنیت عمومی بویژه در مناطق مرزی خواهد گردید. متاسفانه موضوع واردات بی ضابطه و غیر استاندارد و همچنین عدم توجه به مسدود کردن مرزها معضلات زیادی را برای کشور به بار آورده که فرآیند آن ناامنی در مرزها ، قاچاق محصولات غیر بهداشتی و درخطر قرار گرفتن امنیت غذایی می باشد. همچنین عوامل مربوط به صنعت و تولیدات داخلی، عوامل مالی و اختلاف قیمتها وعوامل قانونی و حقوقی، عوامل محیطی و جغرافیایی و عوامل کنترلی و نظارتی بر گسترش قاچاق کالا تاثیر دارند. هم اکنون قاچاق مواد غذایی وآبزیان با روش های غیرقانونی توسط باندها و شبکه های قاچاق عمده به صورت یک جریان انحرافی انجام می گیرد که شناسایی این باندها نیز امری ضروری و حیاتی خواهد بود. خوشبختانه هوشیاری نیروهای امنیتی و قضایی در جهت مبارزه با این امر خطیر و برنامه های توسعه ای در سواحل مکران تا حدودی موفقیت آمیز بوده که استمرار آن توسعه اقتصاد ملی کشور را تضمین می نماید.

کلیدواژه ها

قاچاق محصولات شیلاتی ، مرز دریایی سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.