بررسی حذف فلز کروم VI از پساب پتروشیمی ها بوسیله نانوکریستال زیولیت بتا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ایمنی، بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HSEMAY01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانبخش بیرالوند

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه مهندسی شیمی،واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد ،ایران

محمد فلاحی یکتا

مربی گروه مهندسی شیمی،واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد ،ایران

ارسلان پرواره

استادیارگروه مهندسی شیمی،واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد ،ایران

چکیده

یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست پساب های صنعتی حاوی فلزات سنگین است. آلودگی شیمیایی پساب ها یکی از مساله های زیست محیطی مهمی است که به عنوان خطری جدی برای موجودات زنده و محیط زیست محسوب می شود. این فلز دارای ظرفیت های مختلفی می باشد که عوارض آن نیز مرتبط با ظرفیت آن متفاوت می باشد. بیشترین شکل کروم به فرم کروم 2 و 3 و 6 ظرفیتی می باشد (از آنجایی که کروم دوظرفیتی به کروم 3 ظرفیتی (تری والان) تبدیل می شود بنابراین بیشترین مواجهات را می توان به کروم 3 ظرفیتی (تری والان)، 6 ظرفیتی (هگزاوالان) تقسیم نمود. صنایع مختلفی از قبیل معادن فلزی تا پالایشگاه ها، رنگرزی، دباغی، کارخانجات تولید کود شیمیایی و نساجی در تولید فاضلاب های حاوی کروم هستند. در این مطالعه حذف کروم (VI) از پساب های صنعتی بررسی شده است و شرایط بهینه برای انجام فرایند مورد نظر شرح داده می شود.همچنین ترمودینامیک جذب و سنتیک جذب هر کدام از ایزوترم های جذب بررسی گردید تا با توجه به این اطلاعات خواننده کاربردی ترین و موثرترین حالت جذب مشخص و انتخاب شود . با انجام آزمایشات متعدد شرایط بهینه محیطی برای بالا بردن کارایی این جاذب ارزیابی گردید، بهترین مقدار جاذب، بهترین pH و نیز بهترین زمان ماندگاری در دمای 298 کلوین ارزیابی گردید.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، زیست محیطی، پسماند، یون کروم (VI) ، ایزوترم جذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.