بررسی تاثیر دال بتنی در پیشرفت خرابی ناشی از حذف ستون با مدلسازی ساده اتصالات گیردار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری،مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN03_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره مددکار

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه شهید باهنر کرمان

حامد صفاری

استاد بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

جواد مشهدی

دان شآموخته دکتری سازه دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این تحقیق مدل ساده شده اتصال گیردار تیر به ستون با در نظر گرفتن اثرات دال بتنی سقف مرکب، معرفی شده است. مد لسازی در نرم افزار کاربردی SAP2000 انجا مشده است. به منظور مطالعه ی پدیده ی خرابی پیش رونده، به کمک این مدل؛ عملکرد یک قاب خمشی با در نظر گرفتن اثرات دال بتنی و خصوصیات دال مانند ضخامت دال و مقاومت فشاری بتن، در سناریوی حذف ستون بررسی شده است. سپس نتایج آن با نتایج حاصل از حذف ستون در همان قاب خمشی اما این بار بدون اثر دال؛ مقایسه شده است. مقایسه ضریب افزایشدینامیکی و ظرفیت باربری قابها نشان داد که ظرفیت باربری در قاب خمشی که در آن آثار دال بتنی لحاظ شده بود؛ نسبت به قاب دیگر افزایش یافته است و با افزایش ضخامت دال و افزایش مقاومت فشاری بتن ظرفیت باربری نیز افزایش می یابد. درحالی که ضریب افزایش دینامیکی در قاب دارای اثر دال، نسبت به قاب خمشی بدون در نظر گرفتن اثر دال کاهش می یابد

کلیدواژه ها

خرابی پیش رونده، مدل ساده شده، اتصال گیردار فولادی، دال بتنی، حذف ستون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.