مدیریت بحران و مهندسی زلزله
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
- کد COI اختصاصی: DMHSE05_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 706
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش سازه، دانشگاه تهران مرکزی، تهران، ایران
دانشجوی دکترای علوم سیاسی، دانشگاه تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده
کشور پهناور ایران دارای تاسیسات مهم، حساس و حیاتی در کنار گسل های فعال زلزله بوده و حفظ و پایداری آنها در برابر خطرات زلزله از اهم وظایف هر ایرانی است. ویژگی اثر زلزله در این است که نیروهای ناشی از آن به مراتب شدیدتر و پیچیده تر از سایر نیروهای موثر هستند. یکی از ضروری ترین اقدامات و مسایل، به کار گیری اصول مدیریت بحران به منظور کاهش مخاطرات، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی است. بنابراین مدیریت بحران فرایندی پویا در قالب اقداماتی سنجیده می باشد که پیش از وقوع بحران، در زمان وقوع بحران و بعد از وقوع بحران انجام می شود که در رابطه با مدیریت زلزله مبتنی بر 4 اصل پیش بینی و پیشگیری، برنامه ریزی و آموزش، آغاز بحران، هدایت و کنترل می باشد. همچنین مهندسی زلزله علم طراحی مبتنی بر جذب و استهلاک نیروی جانبی زمین لرزه بر پایه رعایت سطح عملکرد سازه می باشد، بدین صورت که رعایت اصول لرزه ای درواقع در مرز اشتراکی پیش از وقوع بحران قرار دارد و شامل طراح از ابتدای سازه ها با سیستم های نوین استهلاک و میرایی انرژی زلزله و همچنین بهسازی لرزه ای سازه های آسیب پذیر که شامل دو روش افزایش ظرفیت سازه و کاهش نیاز لرزه ای در مقابل زمین لرزه است. شایان ذکر است که طراحی مراکز مدیریت بحران به ترتیبی که هنگام وقوع زلزله قابیت استفاده بی وقفه را نیز دارا باشد از اصول مهندسی زلزله سرچشمه می گیرد.کلیدواژه ها
بحران، مدیریت بحران، مهندسی زلزله، طراحی لرزهای، بهسازی لرزه ایمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.