بررسی انجام معاینات شغلی (دوره ای) و تاثیر آن در تشخیص زودرس بیماری های شاغلین در یکی از پالایشگاه های پارس جنوبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: DMHSE05_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رضایی گرجایی

چکیده

زمینه و هدف: معاینات شاغلین یکی از الزامات نظام مراقبت سلامت شغلی و جزء سطح دوم پیشگیری از بیماری ها می باشد. مبنای انجام معاینه های دوره ای، اصل پیشگیری و تشخیص زودرس مسمومیت های شغلی و بیماری های حرفه ای است. نظر به اینکه بیماری شغلی اغلب دارای دوره های طولانی بوده و بروز علایم بالینی آشکاری برای افراد شاغل و سایر افراد ندارد که با تشخیص زودرس اقدامات پیشگیری برای جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام شود، همچنین غیر قابل درمان بودن اغلب بیماری های شغلی، تشخیص به موقع و زود رس بیماری از این لحاظ از اهمیت بالای برخوردار می کند. روش و بررسی : جمعیت مورد مطالعه 864 نفر پرسنل یکی از شرکت های پارس جنوبی می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات از فرم پرونده پزشکی شاغل، مصوب وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی معاونت بهداشت- مرکز سلامت محیط و کار استفاده شد. این فرم شامل 1- مشخصات فردی شاغل 2- سوابق شغلی 3- ارزیابی عوامل زیان آور کار 4 - مشخصات شخصی، خانوادگی و پزشکی 5- معاینات 6- آزمایشات 7- پاراکلینیک (اپتومتری، اودیومتری، اسپیرومتری ....) 8- ثبت مشاوره ها و نتایج ارجاع ها 9- نظریه نهایی پزشک متخصص طب کار/سلامت شغلی در خصوص کار شاغل می باشد. در نهایت کلیه ی این اطلاعات در فرم استاندارد چهار برگه ثبت شده و وارد نرم افزار SPSS version 18 گشت و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته ها : در این مطالعه تمامی افراد مرد بوده اند. میانگین سن مراجعین و میانگین BMI به ترتیب 38، 27/8 بوده. 15/5% از افراد سابقه استعمال دخانیات داشتند. شایع ترین بیماری ها در این مطالعه به ترتیب بیماری قلبی 34 % ، گوش حلق و بینی 18 % ، بیماری اسکلتی عضلانی 16 %، بیماری چشمی 11 %، بیماری تنفسی 10 % می باشد. نتیجه گیری : یافته های این پژوهش نشان داد که اغلب افراد مبتلا از بیماری خود مطلع نبودند بنابراین معاینات بدو استخدام و ادواری در شناسایی زودرس بیماری های شاغلین می تواند کمک کننده باشد.

کلیدواژه ها

نظام مراقبت سلامت شغلی، غربالگری، معاینات شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.