بهبود مدیریت پاسخگویی به بحران با استفاده از مدل مفهومی مولفه های تاثیرگذار و محاسبه همبستگی به کمک تحلیل آماری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
- کد COI اختصاصی: DMHSE05_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 846
نویسندگان
کارشناس گروه مدیریت و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان
چکیده
هنگامی که یک بحران آغاز می شود، پاسخگویی به آن نیز آغاز می گردد. در واقع مرحله پاسخگویی بخش قابل توجهی از چرخه ی مدیریت بحران است که فعالیت های بسیار متنوع و پیچیده ای را شامل می شود، که مجموعه آن ها در مرحله حین و بلافاصله پس از رخداد بلایا به منظور مواجهه و مقابله با بحران و به حداقل رساندن خسارت مالی و جانی انجام می گیرد. اقداماتی که جوامع در پاسخگویی به بحران ها انجام می دهند، دارای وجوه مشترکی است بر این اساس در این پژوهش به طور کلی مولفه هایی شامل هشدار اولیه، مکان یابی، اعزام نیرو، ارزیابی، جست و جو و نجات، فوریت های پزشکی و امداد به عنوان اقدامات اصلی در واکنش به بحران ها در نظر گرفته شده و سپس با تهیه پرسشنامه ای استاندارد و با در نظر گرفتن جامعه ای از متخصصین این حوزه بعد از انجام تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و اطمینان از صحت تناسب شاخصها با ابعاد و ابعاد با متغیرهای پژوهش، از طریق ضریب همبستگی پیرسون، همبستگی بین ابعاد متغیرهای پژوهش محاسبه شده است. نتایج بیانگر همبستگی بین تمام مولفه ها و پاسخگویی به بحران می باشد از این میان مولفه هشدار (p< 0/01 و r=0/774) و جست و جو (p< 0/01 و r=0/754) بیشترین و مولفه ارزیابی (p< 0/01 و r=0/324) کمترین ارتباط را با متغیر پاسخگویی به بحران داشته اند. در نهایت با بررسی این نتایج پیشنهاداتی جهت بهبود مدیریت پاسخگویی به بحران بیان گردیده است.کلیدواژه ها
مدیریت پاسخگویی به بحران، مدیریت بحران، ضریب همبستگی پیرسونمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.