مطالعه و بررسی اجرای سیستم مدیریت جامع خطوط لوله (PIMS) در جلوگیری و کنترل نفت ریزی خطوط انتقال نفت خام ( مطالعه موردی: شرکت ملی پخش فرآورده های نقتی ایران- منطقه قزوین)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: DMHSE05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی قویدل

کارشناس ارشد مهندسی صنایع

چکیده

اهمیت و نقش خطوط لوله در نواحی استراتژیک شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، نیاز به برنامه نگهداری و تعمیراتی منسجمی را در بخش خطوط لوله مطالبه می نماید. بروز خطا در لوله های انتقال به دلایل مختلف و متنوعی صورت می پذیرد که برخی از این دلایل فنی و برخی دیگر غیر فنی هستند. با توجه به مطالعات انجام شده در صنعت نفت، به طور متوسط 60 درصد از توقف ها در تولید ناشی از موارد مرتبط با بروز نقص در خطوط لوله بوده و بخش عمده ای از بودجه های تعمیراتی نیز صرف خطوط لوله می شوند. با توجه به نقش مهم و حیاتی خطوط لوله در صنعت نفت، تدوین قوانین و دستورالعمل ها امری ضروری و غیر قابل انکار است. سیستم مدیریت جامع مختص به ایمنی، حفظ و نگهداری خطوط لوله می تواند سازمان را در جهت حفظ سرمایه ها و پیشگیری از حوادث کمک شایانی نماید. سیستم های مدیریتی به منظور بهبود عملکرد ایمنی سازمان توسعه یافته اند. سیستم مدیریت ایمنی ویژه ای برای خطوط لوله طراحی و تکامل یافته است، این سیستم که برای پیشگیری از بروزخطا، تشخیص و کنترل خطا طراحی شده سیستم های مدیریت جامع خطوط لوله یا PIMS نام دارد.

کلیدواژه ها

خطوط لوله، سیستم مدیریت جامع خطوط لوله، تشخیص و کنترل خطا, ارزیابی ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.