تاثیر بدهی دولت بر رشد اقتصادی و تورم
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس جامع و ملی اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: CICRE04_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 370
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز ارزرا ن
استادیار و عضو هییت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز
چکیده
بررسی روش های تامین مالی دولت ها در کشورهای مختلف حاکی از آن است که بدهی جزو اجتناب ناپذیر امور مالی دولت است با توجه به شرایط و ساختار اقتصادی کشورها و ترکیب ابزارای بدهی می تواند پیامدهای اقتصادی مقاومتی به همراه داشته باشد و به بیانی دیگر بدهی مثل تیغ دولبه ای است که در صورت وجود پایداری به عنوان محرک اقتصادی عمل می کند ولی در صورت تداوم بدهی و رشد فزاینده آن با ایجاد نااطمینانی محدودیت دسترسی بخش خصوصی به منابع مالی و کاهش پس انداز، به عنوان مانعی بر رشد اقتصادی محسوب می شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بدهی دولت بر رشد اقتصادی و تورم کشورهای در حال توسعه (ده کشور عضو اوپک: ایران، ک ویت، اکوادور، امارات متحه عربی، ونزویلا، عربستان، قطر، نیجیریه، الجزایر، آنگولا) می باشد بدین منظور با استفاده از داده های سالانه کشورها طی دوره زمانی 2006-2016 با روش رگرسیون داده های ترکیبی به بررسی اهداف تحقیق پرداخته شد. نتایج حاصل از بررسی فرضیه ها نشان می دهد بدهی های دولت در کشورهای در حال توسعه اثر منفی و معنتاداری بر رشد اقتصادی دارد همچنین بدهی های دولت اثر مثبت و معندری بر رشد اقتصادی را نشان می دهد و فرضیه های تحقیق تایید می شود.کلیدواژه ها
بدهی های دولت تولید ناخالص داخلی رشد اقتصادی نرخ تررممقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.