دستیابی به اصول فضای شهری امن با توجه به نظریه چیدمان فضا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس چنگلوایی

پژوهشگر حوزه شهرسازی و ریخت شناسی شهری

سحر یوسف زاده

دانشجوی ارشد طراحی شهری دانشگاه شیخ بهایی اصفهان

چکیده

موضوع امنیت در گذر زمان و با گسترش علوم رفتاری، معماری و شهرسازی جایگاه ویژه ای در پیشگیری از جرم و جنایت و ارتقاء احساس امنیت یافته است. با این وجود متاسفانه و به دلایلی چند از جمله عدم توجه کافی معماران و شهرسازان کشورمان به گسترش مباحث فوق و نیز عدم درک مشترک مابین مسیولین و نهادهای امنیتی و شهرسازی کشور که ریشه در عدم مدیریت واحد شهری دارد، این دانش در داخل کشور چندان که شایسته آن است از جایگاه قابل توجهی برخوردار نیست. لذا پرداختن به موضوع امنیت در شهرها امروزه از مهم ترین دغدغه ها به شمار می آید. در مقاله حاضر، ادبیات و مبانی نظری مرتبط با موضوع تحقیق حاضر برای بهره گیری از نظریات دیگران و مطالعات پیشین موجود در این زمینه مطرح شده اند. از این رو جهت گردآوری اطلاعات مورد نظر از روش کتابخانه ای و از کتب، مقاله های مجلات معتبر و عمدتا علمی-پژوهشی ، مقاله های منتشر شده از همایش های مرتبط با موضوع، سایت های معتبر و رسمی استفاده شده است. در نهایت و در یک جمع بندی مختصر در قالب چارچوب نظری، معیارهای موثر بر امنیت در فضای شهری و چیدمان فضا به صورت مجموعه ای از معیارها و سنجه ها برای هر کدام از مولفه ها گردآوری شده اند بدین جهت با توجه به شاخص های ارایه شده و ابعاد چیدمان فضا می توان مکان های ناامن در محلات شهری شناسایی شوند. سپس با توجه به چارچوب ارایه شده به تحلیل محله مرداویج در شهر اصفهان پرداخته شده است. یافته ها حاکی از آن بوده است که میتوان اظهار داشت که با توجه به مناسب بودن عوامل کالبدی فوق در محله مرداویج شهر اصفهان، این منطقه نسبت به جرم و جنایت آسیب پذیر نمی باشد.

کلیدواژه ها

فضای شهری، امنیت، چیدمان فضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.