تاثیر آموزش روانشناسی مثبت نگر بر میزان تعارضات زنا شویی و اضطراب زنان نابارور مرکز تخصصی بیمارستان شهر آمل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF06_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب بهمن یار

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

وحید خوش روش

استادیار گروه روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

تاثیر آموزش روانشناسی مثبت نگر بر میزان تعارضات زناشویی و اضطراب زنان نابارور مرکز تخصصی بیمارستان شهر آمل بود این پژوهش از نوع مطالعات آزمایشی ، طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود .جامعه آماری پژوهش حاضر، زنان نابارور 150)نفر)که بر اساس جدول مورگان108 نفر به عنوان نمونه اولیه برگزیده شدند و به پرسشنامه های تعارضات زناشویی و اضطراب پاسخ دادند . از بین آنها60 نفربا توجه به نقطه پرش پرسشنامه هایی که اجرا شد دارای تعارضات زناشویی و اضطراب بالا بودند(غربالگری)و از این تعداد 30 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و با همین روش در گروه های آزمایشی و کنترل(هر گروه 15 نفر)جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تعارضات زوجین (براتی ، ثنایی) پرسشنامه اضطراب (کتل) استفاده گردید. برنامه آموزش مهارت های مثبت نگر 14جلسه 45 دقیقه ای به گروه آزمایشی ارایه گردید و گروه کنترل هیچ آموزشی را دریافت نکرد و پس از اتمام آموزش طرح درمان مهارت مثبت نگر هر دو گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند.داده ها با شاخص آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری( مانکوآ) مورد تحلیل قرار گرفت، نتایج نشان داد که با توجه به معنادار شدن تفاوت میانگین ها در پس آزمون گروه های آزمایشی و کنترل فرضیه های پژوهش مبنی بر اینکه تاثیر آموزش روانشناسی مثبت نگر بر میزان کاهش تعارضات زنا شویی و اضطراب زنان نابارور مرکز تخصصی بیمارستان شهر آمل موثر می باشد تایید می کند.

کلیدواژه ها

روش آموزش روانشناسی مثبت نگر، میزان تعارضات زنا شویی، اضطراب زنان نابارور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.